Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2186
En le ple ordinari de dia 3 setembre 2015 s’aprovà l’adjudicació dels serveis funeraris del cementiri municipal de Capdepera a l’empresa Muntaner Ribot SL. per 20 anys.


 El Grup Muntaner Ribot, SL, és una empresa familiar fundada l’any 1994, amb seu a Capdepera,  ja gestiona els cementiris d’Artà ( des de 1999) i de Son Servera (des de 2011).  A partir d’ara gestionarà també el servei públic del Cementiri Municipal de Capdepera, després de l’adjudicació del concurs obert per l’Ajuntament.

S'ha adjudicat per 36.000 euros anuals, per un termini de 20 anys.


Procès administratiu.

Dia 25 de març  se publicità el plec ce condicions tècniques que regeixen la contractació del Servei Municipal dels cementirit i serveis funeraris del municipi de Capdepera, mitjançant  la modalitat de concessió administrativa per procediment obert.  “És objecte del contracte la gestió integral del servei públic dels Cementeri Municipal de Capdepera. La gestió dels cementiri municipal es durà a terme amb estricta subjecció al disposat a la normativa aplicable en matèria de sanitat mortuòria, normativa que en la actualitat està constituïda fonamentalment pel Reglament de policia sanitària mortuòria de la CAIB”.

Dia 26  maig  se publicà el anunci licitació al BOIB “ El Ple de l’Ajuntament de Capdepera, en sessió ordinària celebrada en data 7 de maig de 2015, va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques que regiran el contracte de gestió del servei públic del cementiri municipal de Capdepera.”

Dia 24 juny se fitxà la composició taula contractació “La Mesa de Contractació estarà formada pels següents membres: President: Sr. Rafel Fernández Mallol, Batle de la Corporació. Vocals: Sr. Joan Mercant Terrasa, Regidor de Serveis Generals. Sra. Mónico Viejo Becerra, Regidora de Vies i Obres. Sra. María del Mar Terol Andrés, Secretària de la Corporació. Sr. David Martínez Sánchez de Rojas, Interventor de la Corporació. Secretària de la Mesa: Sandra Ramírez Jurado, Administrativa de Contractació”.

Dia 29 juny  se  constituí la taula contractació “ La Mesa de Contractació es constituirà dia 29 de juny de 2015, a les 09:00h, en la Sala de Plens de l’Ajuntament de Capdepera, en sessió no pública, per tal de qualificar la documentació general presentada pels licitadors en el sobre núm. 1 i posteriorment, si no hi ha defectes en aquesta documentació, es procedirà posteriorment, en sessió pública a l’obertura del sobre núm. 2 dels licitadors admesos”

La taula de contractació va admetre l’única proposició presentada i verificà  que “. S’ha presentat UNA oferta a aquesta licitació: - GRUP MUNTANER RIBOT,S.L El President comença a obrir el sobre núm. 1 dels licitadors per tal de qualificar-ne la documentació que ha presentat.  

A més s’obrí el sobre amb l’oferta econòmica  “.Proposició presentada per Oferta econòmica Grup Muntaner Ribot,S.L 36.000€ anuals amb baixa del 0% sobre totes i cadascuna de les tarifes a percebre dels usuaris. En conseqüència, la Mesa de Contractació eleva proposta d’adjudicació a favor de l’entitat GRUP MUNTANER RIBOT,S.L, per ésser l'única oferta presentada, que compleix el plec de clàusules administratives i de prescripcions tècniques que regeixen aquesta contractació i l'econòmicament més avantatjosa”. No se va realitzat cap reclamació



Dia 15 juliol .
s’examinà la documentació “ Es procedeix a l’examen de la documentació general estipulada en les clàusules 19 i 20 del Plec de clàusules administratives que regeixen aquesta contractació del licitador que ha estat incurs en la proposta d’adjudicació, GRUP MUNTANER RIBOT,S.L .....Un cop examinada aquesta documentació, la Mesa de Contractació la qualifica i la troba correcta i per tant, es pot procedir a l’adjudicació del contracte, segons la proposta formulada per la Mesa de contractació en reunió que va tenir lloc dia vint-i-nou de juny de 2015.”

Dia 3 de setembre
L'acord de plenari ratifica l'aprovació del l'adjudicacació feta per la Taula de contractació. Dia 4 de setembre així ho certifica la Secretària de l'Ajuntament.



Dia 9 de setembre. Se realitza la publicació de l'anunci de formalització del contracte de gestió

 

 

  


Annex

Plec de condicions (resum)

-OBLIGACIONS DEL CONCESSIONARI Sense perjudici de les obligacions fixades en el plec de clàusules administratives particulars, el concessionari assumirà les següents obligacions:

a) El servei d’administració adscrit a la gestió del cementiri municipal a una oficina oberta al públic al nucli de Capdepera.

b) La realització dels serveis i treballs necessaris per a la prestació del servei, conservació i manteniment de les instal·lacions dels cementiris.

c) Els serveis d’inhumació, exhumació, reducció, trasllats, gestió de les osseres o qualsevol altres tasques pròpies de cementiris, de cadàvers o restes cadavèrics.

d) El cobrament de les tarifes imposades per l’Ajuntament.

e) L’atenció al ciutadà en l’horari d’obertura.

f) Neteja i manteniment general dels Cementiris. Així com de tots els béns, equips posats a la disposició del servei.

g) Portar el Registre de Cadàvers que s’inhumin o exhumin en els cementiris, conformement als requisits exigits a la normativa aplicable.

h) Vigilància del recinte i instal·lacions durant l’horari d’atenció al públic. i) Manteniment: Neteja de vials i reparacions necessàries pel correcte funcionament de les instal.lacions, es procedirà al pintat de la totalitat de les zones comunes del cementiri, com a mínim de forma bianual, sota la direcció dels serveis tècnics municipals j) Suport i col·laboració als Serveis Municipals.

k) No utilitzar el nom i la imatge externa de les instal.lacions amb motius publicitaris o d´interés exclusiu del concessionari sense que ho autoritzi prèviament l´Ajuntament de Capdepera. A qualsevol element publicitari dels serveis prestats, haurà de constar la titularitat pública dels mateixos, així com l´escut de l´Ajuntament de Capdepera

El servei es prestarà conformement al disposat en el plec de clàusules administratives particulars, plec de prescripcions tècniques i el reglament municipal, així com per la normativa d’aplicació en matèria de cementiris i sanitat mortuòria, així com el disposat en l’oferta de l’empresa que resulti adjudicatària en tot allò que millori els plecs i normativa anterior.

A més s’especifiquen les característiques i horaris dels serveis a prestar ( Les instal·lacions del Cementeris Municipals romandran obertes tots els dies de l’any, en el següent horari: de 8 a 20 hores (d’Octubre a març, ambdós inclosos), i de 7 a 21 hores (de Abril a Setembre, ambdós inclosos), serà obligació del concessionari procedir al tancament i obertura de les instal·lacions d´acord amb els horaris establerts. Qualsevol modificació dels horaris establerts, requerirà l’aprovació de l’Ajuntament de Capdepera. El concessionari vindrà obligat a anotar tot el moviment de morts, inhumacions, exhumacions i reduccions. El concessionari estarà equipat amb un dispositiu que permeti a l’Ajuntament contactar a qualsevol hora del dia o de la nit, per posar a la disposició del municipi tot el personal necessari per a cobrir una possible emergència).

A l’Ajuntament de Capdepera, li correspondrà en tot moment, l’assignació de sepultures en els Cementiris, mitjançant l’expedició de títols funeraris que autoritzin la seva utilització.

Al concessionari li correspon la obligació de realitzar els treballs de conservació i manteniment d’instal·lacions comunes dels cementiris. El concessionari podrà sol·licitar de la Corporació, l’ampliació i millores de les instal·lacions i serveis existents per raons fundades del servei.

Per a un major control per part de l’Ajuntament, l’empresa concessionària elaborarà un PLA ANUAL D’ACCIÓ, on es definiran les necessitats de conservació i manteniment, terminis i altres detalls que procedeixin.

L’empresa que resulti adjudicatària ha de contar amb llicència d’actuació o autorització de la Conselleria competent en matèria de sanitat de les Illes Balears, o estar en condicions de poseir-la al moment de l’adjudicació. Així mateix contarà amb el següent: Equips especials per a la recollida i trasllat de cadàvers. Estructura i organització empresarial per a prestar els serveis. Serveis d’atenció permanent. Contar amb el personal suficient en la plantilla per a l’atenció del servei i amb experiència en la gestió i prestació de serveis funeraris. El licitador vindrà obligat a presentar Memòria Técnica acreditativa del cumpliment d’aquest requisits, junt d’aquells altres que determini el plec de clàusules administratives particulars.

- L’empresa concessionària s’obliga a permetre les inspeccions dels Serveis Municipals de l’Ajuntament de Capdepera, així com dels serveis competents del Govern de les Illes Balears, a fi de comprovar el compliment de la normativa en cada moment vigent i de les condicions d’aquesta concessió.

- El concessionari està obligat a establir amb una companyia d’assegurances una pòlissa d’assegurances que cobreixi la gestió i explotació de la concessió, i que inclourà com mínim els possibles danys sobre els béns objecte de cessió i el personal al seu càrrec, axií com els supòsits de responsabilitat davant tercers, per un import mínim, (mitjançant la pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil), de 300.000’00’-€.  El concessionàri revisarà anualment la pòlissa d’assegurances conformi a l’IPC o índex que ho substitueixi.

-  ALTRES El concessionari podrà instal·lar màquines expenedores de begudes, entrepans o altres aliments, prèvia autorització expressa, comprovant la idoneïtat de la zona, idoneïtat del producte a vendre, característiques de la màquina a instal·lar, etc, rescabalant a l’Ajuntament de Capdepera de totes les despeses de naturalesa corrent (energia eléctrica, aigua, etc) i dels danys i perjudicis que puguin derivar-se de la instal·lació i ús d’aquestes màquines expenedores.

Capdepera a 25 de març de 2015 El Batle “


L'informació completa la trobareu al Perfil del Contractant de la pàgina web de l'ajuntament de Capdepera.