Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2019
A punt d'autodefinir-se com a del Partit Popular.

Sens dublte fou l'anècdota de la jornada. En un acte fred i distant, on el nombrós públic hagué de seguir l'acte a través de pantalles de vídeo (gràcies a la càmera de Cap Vermell) ja que les voltes on es fan els plenaris no permente la visió a més de 25 persones. I, a més, els regidors juraren al fons de la volta, d'espatlles al públic i votaren des del seu lloc. L'única anècdota que aixecà un gran rum-rum i les rialles del públic asistent fou el fet que al votar Rafel Fernández no va tenir clar de quin partit era i va estar a punt de dir "partit popular". Tal com podeu veure i escoltar al tal de vídeo que us oferirm.

 Va ser Freud qui defini aquesta locució llatina que significa "error o ensopegada involuntari i inconscient en parlar", i s'usa en el llenguatge tècnic de la psicoanàlisi i psicologia, com a reflex dels conceptes que resideixen en l'inconscient i apareixen en el conscient. Lapsus significa relliscada, es refereix a tot error o equivocació involuntària d'una persona, també se sol parlar d '"acte fallit" en parlar. Equivocació comesa per distracció.

L'explicació donada per Freud, utilitzada en la psicoanàlisi, rau en l'aflorament del reprimit, generalment produït en moments d'estrès o angoixa. En molts casos el reprimit és de l'ordre de la mentida, en uns altres és un desig reprimit en l'inconscient per imperatius morals. Si la repressió és continuada i intensa i es relaxa en algun moment per fatiga: "és llavors quan ocorre el lapsus".

Un dels lapsus recents que va tenir gran repercusió fou el de Cospedal quan va dir: "hemos trabajado mucho para saquear a este país"