Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2556

A resultes de les eleccions del 24 de maig passat, per a aquest dissabte 13 de juny s'havia convocat la sessió constitutiva del nou consistori, l’acte més rellevant de la qual era l’elecció del batle.


Don Rafel Fernàndez Mallol, recolzat pels sis regidors que l’acompanyen a la llista del PSOE, i Lucia Gutiérrez Panal de GUANYEM, obté vuit de vots. Els quatre regidors del PP opten per la seva cap de llista, igual que els quatre de MES i el d’ES GRUP. Don Rafel Fernàndez Mallol és investit batlle per ser el cap de la llista més votada.

La primera a prendre la paraula és dona Lucia Gutiérrez Panal, que diu que GUANYEM són els de baix, els “perroflautes”, que estan per les polítiques socials, etc., però ni una paraula justificant el seu vot, quan dos dies abans (dia 10, dimecres) en un comunicat anunciaren que les seves propostes havien estat rebutjades pel PSOE. S’han estimat més l’efecte sorpresa que la transparència. De moment circula el rum-rum que al seu moment serà degudament pagada amb una regidoria. Els electors no demanem el sol. El lector traurà les seves pròpies conclusions.

És el torn de don Mateu Melis Tous d’es GRUP i seguidament el de don Pere Fuster Nadal de MES, que amollen tres tristos tòpics.

Finalment, quan ja ens havien convençut que assitíem a un xou ensucrat, que tot eren flors i violes i romaní i que vivíem el somni de la Capdepera idíl·lica, dona Maria Isabel Vives Liberal del PP introdueix, de cop, la realitat, és a dir la política. Constata la incapacitat del PSOE per arribar a acords i la manca de sintonia entre la seva formació i la del batle.


A continuació, ara ja batle, don Rafel Fernàndez Mallol recull el repte de reconduir les relacions entre el PSOE i el PP, cita al manc de Lepanto i fa un discurs que “tanto sirve para un roto como para un descosido” i s’acaba la sessió.

Els 1.421 electors del PSOE més els 1.537 partidaris que el dècim govern municipal sigui semblant als nou anteriors romanen tranquils. Els representants, fidels al mandat dels representats, opten pel continuisme de la vella política. Els de GUANYEM que continuïn demanant el sol.




RELACIÓ DE REGIDORS

 

PSOE:

Rafael Fernàndez Mallol

Carmen Corraliza Gallardo

Pere Terrassa Hernández

Ivon Daniela Renaud Mas

Javier Garcia Sánchez

Mónica Viejo Becerra

Joan Mercant Terrassa

 

PP:

Maria Isabel Vives Liberal

José Medina Suárez

Feliciano Casas Gómez

Maria Pilar Garcia Rosa

 

MES:

Pere Fuster Nadal

Francisco Galian Costa

Laura Flaquer Juan

Berta Liesegang Moll

 

ES GRUP:

Mateu Melis Tous

 

GUANYEM:

Lucía Gutiérrez Panal