Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2348


No entenem que el PSOE ens convidàs a fer un pacte progressista per a, després, no voler arribar a cap acord

 

 

 
Cal dir en primer lloc que a la setmana posterior a les eleccions, el PSOE va dur a terme tota una sèrie de contactes per tancar un pacte que deixàs fora a MÉS, com es confirma en el comunicat de Guanyem.

Després va venir la convidada a la resta de partits progressistes. A MÉS per Capdepera teníem la sospita que aquesta convidada no era més que una pantomima per quedar bé davant la gent del poble. En realitat, i com s'ha demostrat, l'únic objectiu era no permetre l'entrada de ningú més al govern, i de passada aprofitar l’ocasió per a riure-se'n de MÉS per Capdepera.

A la primera reunió negociadora, MÉS va posar damunt la taula que ningú amb dos dits de seny podria concebre un equip de 13 persones cobrant un sou, alguns d'ells injustificables. Per tant, des del primer moment vàrem exposar que MÉS volia renunciar a la dedicació i sou íntegre d'un dels quatre regidors i a la meitat d'un altre per facilitar les coses, demanant al PSOE un gest en el mateix sentit. La resposta del PSOE va ser que ells no renunciaven a res, que cobrarien el sou íntegre del batle i que els altres sis regidors socialistes tendrien una dedicació del 75%, és a dir, uns 1.700 € mensuals bruts.

També vàrem exposar algunes àrees que ens agradaria gestionar per tal que, almanco, se'ns en pogués adjudicar alguna d'elles. Per altra banda, vàrem aportar redactades algunes propostes en matèria de pressuposts participatius, externalitzacions i consulta ciutadana en cas d'inversions importants, entre altres assumptes.

Sorprenentment, en la resposta del PSOE no es recollia cap ni una de les propostes programàtiques, ni de Més ni de Guanyem; el PSOE es reservava tota una sèrie d'àrees per a ells, deixant les que no volien per a la resta; s’adjudicaven dedicacions del 75% per a tots els regidors seus, més inclús del que tenen actualment; i finalment, per a humiliar a MÉS per Capdepera, se’ns relegava a ser segons tinents de batle, per darrera la segona de la llista del PSOE, circumstància que mai abans s’havia donat a la democràcia gabellina amb el segon partit en importància dins un pacte.

 
A tot això, no enteníem la postura hostil del Sr. Fernández cap a MÉS, com ara quan se’ns deia que mai ens deixarien tocar l’àrea de Turisme, perquè el nostre model turístic era cosa d’una petita minoria.

Davant aquesta situació, finalment, el dilluns 8 de juny, MÉS i Guanyem tornàrem a presentar les nostres propostes en participació ciutadana, privatitzacions i licitacions de serveis públics. I en el nostre cas, també una contraproposta per a redistribuir algunes àrees de govern. El dimarts 9, el PSOE ens contestà, via whatsapp, tant a MÉS com a Guanyem, que no acceptaven cap ni una de les nostres propostes. Davant aquesta situació, l’assemblea de MÉS per Capdepera va decidir no acceptar el que consideràvem un intent d’humiliar la resta de partits i una imposició del model instaurat pel PSOE en aquests darrers quatre anys. El més curiós, això no obstant, és que estam plenament convençuts que en cas d’haver acceptat íntegrament la proposta del PSOE, renunciant a totes les nostres, també ens haurien dit que no.

En definitiva, no hi ha hagut cap negociació. Simplement, un intent d'imposició del PSOE de totes les seves condicions i la negació de totes les propostes de la resta. Des de MÉS no entenem aquesta posició tan prepotent, i tampoc entenem que es faci una convidada a entrar a un equip de govern quan en realitat l'únic objectiu és arribar en minoria a la investidura, o en tot cas arribar-hi sense MÉS.

MÉS per Capdepera