Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1961



El passat dimarts, dia 19 de maig, se va celebrar una jornada de vaga de l'ensenyament. A nivell general se valora la participació al voltant del 40% (s'ha de dir que hi ha uns serveis mínims del 30%) per bé que a Capdepera en conjunt ha estat lleugerament superior.

A l'IES de Capdepera van recolzar la vaga 21 dels 39 professors que podien exercir aquest dret, la qual cosa suposa un 53,8%. Pel que fa als alumnes van anar a classe 114, és a dir un 24,9 %.

Pel que fa a les escoles públiques a s'Auba van participar de la vaga un 40% de professorat i dels alumnes (en aquest cas els pares no han dut els fills a escola) un 68%.
A s'Alzinar han hagut 14 professors/es que han recolzat la vaga i altres 14 no han participat, a més de la direcció i secretaria que no ho poden fer. És al dir el 50% de suport.

Recordem que hi ha un 30% del professorat de cada centre que són serveis mínims.


Valoració de l'STEI


L’STEI XIFRA EL SEGUIMENT DE LA VAGA EN MÉS D’UN 40%

En una nova jornada de lluita en contra de les polítiques educatives del Govern de Bauzá i de la imposició de la Llei Orgànica per a Millora del Qualitat Educativa (LOMQE), el professorat dels centres públics de les Illes Balears han tornat a mostrar el seu desacord amb les mesures erràtiques, autoritàries i agressives de la Conselleria d’Educació, amb un seguiment de la vaga per damunt del 40%.

L’acció d’avui s’emmarca en un context de rebuig i d’oposició frontal a les proves de diagnòstic que s’han de passar als alumnes de tercer de primària, que estan mancades del més mínim rigor científic i didàctic, i no faran altra cosa més que fomentar la competitivitat entre les escoles, l’establiment de rànquings entre centres i l’augment de la fractura social que pateix la nostra societat.

Pel que fa a les proves de tercer de primària que s’havien de fer avui, segons les dades de què disposam en aquests moments, un 25% de les escoles de primària no les faran. També cal esmentar que, a molts centres, l’assistència dels alumnes ha estat molt per davall de la que és habitual un dia normal de classe.

L’STEI se suma a les accions de rebuig i de lluita contra les polítiques del Partit Popular tant a les Illes com a l’Estat espanyol, en una jornada de lluita emmarcada dins el context de la convocatòria de vaga indefinida, des del setembre de 2013, amb un Govern autonòmic que ha estat incapaç d’escoltar el sector docent i no ha volgut donar cap passa per a desactivar el conflicte educatiu. La lluita continua!