Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1810
L’Ajuntament de Capdepera té en marxa diferents projectes per a millorar l’aspecte i les visites al recinte



El Pla Integral del Castell de Capdepera preveu diferents aspectes de millora del monument BIC. A banda del projecte d’eficiència energètica, estan en marxa dos projectes més d’intervenció en àmbits diferents i que ja estan aprovats per Patrimoni.

l primer és arreglar la coberta de l'església perquè té goteres i filtracions que donen humitat dins la capella.

El segon projecte és modificar el traçat de la passarel·la del Rei en Jaume. La fusta està deteriorada a causa del pas del temps i la meteorologia i es vol canviar i aprofitar per col·locar-la més a prop de la muralla. L’objectiu és que en un futur s'allargui el traçat de la passarel·la i completi el perímetre del Castell.

També s’està treballant en la redacció d’un pla turístic per millorar la qualitat del Castell com a producte turístic: es vol aconseguir disminuir els efectes de l’estacionalitat i augmentar els recursos econòmics, que es reinverteixen en el manteniment del jaciment. Dins el pla turístic es combinen diferents aspectes: estudis de públic; creació i planificació d’activitats lúdiques dins el monument; distribució i publicitat als agents turístics; i planificació d’activitats destinades a públic local. A més, es vol actualitzar el web del Castell com a punt d’informació i es volen elaborar fulletons informatius per repartir als hotels.