Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1696
Sol de febrer mai dura un dia sencer. 
Pel febrer abriga't bé.



El mes de febrer té fama de ser canviant, que alterna dies de sol i pluges. Al refranyer se'l qualifica de traïdor, borrascós i gelador. A principi o final l'ha de fer...



Enguany, no sabem si per a fer cas del refranyer, el mes de febrer ha estat fred, ventós i plujós. Això sí no han mancat qualque dia assolejat ... però han estat tan pocs!



Les temperatures més baixes corresponen a principi de febrer amb una mínima al voltant de 6 graus. Aquests dies va caure una bona nevada per la Serra de Tramuntana i les muntanyes de Capdepera estaven enfarinolades, inclús les properes a la mar. A mitjans de mes les temperatures pujaren una mica fins a situar-se al voltant dels 12-13 graus. La màxima de les temperatures mitjanes correspon a dia 15 amb 13,5 ºC. La tercera desena del mes tingué una temperatura al voltant dels 11-12 graus, amb una lleu baixada dia 21 que no superà el 9 graus i mig.

El vent i el temps ennigulat va propiciar una sensació tèrmica de més fred.




Pel que fa a les precipitacions hem de comentar que han estat repartides per tot el mes, amb dia 4 com el més plujós ( amb 31 mm), seguit pel dia 27 (16 mm) i dia 17 (10 mm). La primera desena va ser la més plujosa, i inclús qualque dia en forma de neu.



Els vents han dominants han estat els del quadrant nord, enregistrant-se dies de fortes ventades. Destaquen dia 4 ( 60 km/h), dia 17 i 22 (53 km/h) i els darrers dies de mes bufà persistentment la Tramuntana amb una força de més de 50 km/h.



Els vents, la claror, la nitidesa de l'atmòsfera, la llum del matí...diversos factors afavoreixen la visió a grans distàncies. Aquests dies ha circular per internet una imatge que mostra la costa de Mallorca vista des de Barcelona. Una imatge preciosa.



Full de dades de febrer 2015 (Joan Espiritusanto)