Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2409
La ruta de la mar, nou producte per fomentar el turisme actiu



La ruta de la mar és la primera de moltes rutes de senderisme que s’estan senyalitzant al municipi de Capdepera per donar valor afegit als espais naturals i fomentar el turisme actiu.

El projecte el duen a terme l’Ajuntament de Capdepera i l’Associació Hotelera First Sun Mallorca i consta de la senyalització de 16 rutes que inclouen natura i monuments.

S’ha començat amb l’anomenada Ruta de la Mar, que enllaça Cala Mesquida amb Canyamel, passant per cala Agulla, cala Lliteres, l’Olla, sa Torre esbucada, el far, cala Gat, Son Moll, sa Pedruscada, Font de sa Cala i arribant finalment a Canyamel. És una ruta que passeja gairebé tot el temps per devora la mar. Passa per totes les platges de Capdepera, inclou el tram del passeig Marítim dins la zona urbana de Cala Rajada, i puja per damunt el cap Vermell oferint una vista panoràmica de Canyamel.

 
Els senyals que es col·loquen són un pal de fusta amb una xapa de metall on s’indica el tram de la ruta. Els pals inicial i final completen la informació amb el nom de la ruta, el temps i la dificultat. Els senyals estan fets segons el manual de senyalització de la xarxa d'espais naturals de les Illes Balears del Govern de les Illes Balears.

 
Una part important del projecte és la difusió i la promoció de les rutes de senderisme, per la qual cosa s’ha creat un perfil de Facebook (calarajada.calasdecapdepera) on s’explica cadascuna d’elles amb el camí que recorren, informació i fotografies del que es podrà veure durant el passeig. S’ha intentat connectar els camins de senderisme amb els monuments culturals com per exemple la ruta del Castell de Capdepera que parteix de Cala Rajada pel camí del Coll d’Os fins arribar al Castell; o la ruta dels antics forns de calç o la dels Clapers des Gegants.


En aquests moments hi ha elaborades 16 rutes però només està senyalitzada la primera:

  1. Ruta de la mar
  2. Coll de Marina
  3. Es puig des Telégrafo
  4. Parc natural de la Península de Llevant
  5. Puig de s’Àguila
  6. Antics forns de calç
  7. Castell de Capdepera
  8. Camins de s’Heretat
  9. Cova Negre
  10. Sa coma de sa Tortuga
  11. Ses Coves d’Artà
  12. Sa talaia de Cap Vermell
  13. Es clapers des Gegants
  14. Costa dels pins
  15. Na Maians
  16. Torre de defensa de Canyamel