Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2585
Multitudinària i emotiva rebuda a les Majestats d'Orient




Un any més, els Reis van arribar a moll de Cala Rajada a bord de la "Joven Mirmer". I també una vegada més els nins i nines del municipi van ser el protagonistes d'aquesta meravellosa festa on la il·lusió és fonamental. La il·lusió i la feina, perquè la Comissió dels Reis, encarregada de rebre els Ses Majestats, no atura perquè tot estigui a punt i afegeix cada any un detall per a millorar la festa.



L'arribada d'enguany gaudí d'un nit serena, lluna plena i una mar encalmada que acabà d'arrodonir la vetllada i convidà a apropar-se al moll. Seguint l'horari previst, els coets i els focs artificials anunciaren l'entrada al moll de la barca que transportava els Reis. A l'esplanada, una munió esperava impacient les paraules de l'ambaixador, el qual anuncià solemnement "Els Reis han arribat" i s'inicià la desfilada per l'estora vermella (les barreres estaven decorades amb murals fets pels nins i nines de les escoles) fins a dalt del mur. Els Reis, fidels a la tradició, oferiren unes paraules als infants, que necessitaren de la traducció de l'ambaixador reial.





  

Abans d'iniciar el recorregut cap al Centre Cap Vermell, la nina guanyadora del concurs de dibuix (reproduït als cartells) va rebre el cartell emmarcat i dedicat i va ser la mà innocent que va treure el nombre del sorteig del viatge a Disneyland. Si no ho vam sentir malamen,t va ser el 969, i no es trobava entre el públic, per tant no sabem si ja ha estat lliurat.





Entre salutacions, abraçades i fotografies, els Reis i els seus patges van pujar a les carrosses magníficament decorades i, precedits de l'estrella i la Banda de Cornetes, van desfilar pel carrers Elionor Servera i  l'Agulla fins al centre Cap Vermell. Això sí, repartint caramels a dojo.







Allà, a l'entrada del CCV, van  rebre un per un tots els nins i nines, que reberen una bossa de caramels i molts dels quals aprofitaren per a fotografiar-se amb els egregis personatges.





Cal dir que darrere Els Reis s'hi havia instal·lat un vistós mural fet de peces petites que havien pintat a les escoles, format per cartolines de colors. Després de Cala Rajada, tocà pujar a Capdepera. Com a novetat diguem que hi hagué un servei gratuït de bus entre Capdepera i Cala Rajada per a facilitar el desplaçament de tots aquells que volgueren assistir a l'arribada en els dos nuclis de població.