Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2136
Xavier Vidal i Alemany, primer premi amb la narració "Records incòmodes". El segon premi ha estat per a Julià Picornell Munar amb "Uniformes".



En l'edició d'enguany s'han presentat 29 obres  





  Xavier Vidal i Alemany, de Sabadell, s’endú el primer premi dels Ploma de ferro categoria adulta, amb “Records incòmodes”, presentada sota el pseudònim Teresa Peris Bonet, valorada en 600€ i un guardó; i el segon premi ha estat per a Julià Picornell Munar, de Sant Joan (Mallorca), per a l’obra “Uniformes”, presentada sota el pseudònim Jeroni Llamàntol, valorada en 300€ i un guardó.

Es tracta de dues obres molt diferents entre si: la primera té un to com elegíac, amb una descripció de l’evolució d’una malaltia de deteriorament cognitiu; la segona, en canvi, és fresca, directa i punyent, ambientada a la Mallorca actual, on s’hi entreveuen els casos de degradació del turisme, la manca de feina per als joves llicenciats, la corrupció, etc.

En aquesta 22a edició Ploma de ferro (categoria adulta) s’hi han presentat 29 narracions, una xifra una mica inferior comparat amb edicions precedents i que han estat avaluades per un jurat tripartit i amb aires llevantins compost per Antoni Riera Vives, Antoni Tugores Manresa i M. Antònia Massanet Mayol.

El lliurament d’aquests premis enguany s’emmarca en un cicle d’activitats sobre ells Ploma de ferro en el qual a les 18.30h tendrà lloc la presentació de la publicació Premis juvenils Ploma de ferro 2011-2014; a les 20h el lliurament d’aquests 2 premis de categoria adulta i entremitges l’actuació del grup Taverners.

Les obres guanyadores d’aquesta edició en propers mesos es publicaran en format digital al blog del Servei d’Assessorament Lingüístic municipal i a la revista local Cap Vermell digital, a banda d’incloure’s en una publicació quinquenal previst per a l’any 2016.