Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2194


L'adolescent
escalava per la façana i forçava les finestres per colar-se a les habitacions






 

 La Guàrdia Civil ha detingut un menor d'edat com a presumpte autor de 32 robatoris comesos al llarg de l'estiu en habitacions d'hotels de Cala Rajada, a Capdepera. L'adolescent aprofitava els moments en què les estades estaven buides per forçar les finestres i apoderar dels diners i tots els efectes de valor que hi hagués en elles. Els investigadors mantenen obertes les indagacions, ja que no s'ha recuperat cap dels objectes robats, i no descarten noves detencions en els pròxims dies.

Els agents de l'institut armat van iniciar una investigació el passat mes de juliol al detectar una onada de robatoris en establiments hotelers de la zona de Cala Rajada, dels que Cap Vermell ja va informar. En analitzar les denúncies dels afectats, els guàrdies van descobrir que els autors dels robatoris utilitzaven sempre el mateix modus operandi. Aprofitaven els moments en què els hostes de les habitacions sortien per dinar o sopar i accedien a elles, escalant per la façana i forçant les finestres de les estades amb una palanca. Un cop a l'interior, s'ensenyorien tant de diners en metàl·lic com d'aparells electrònics petits, de fàcil sortida al mercat negre. Les indagacions de la Guàrdia Civil es van centrar en un grup de menors d'edat, residents a la zona i diversos d'ells amb antecedents per delictes similars.

Diumenge passat, els investigadors van ser alertats que acabava de produir-se un intent de robatori en un hotel de la zona de Son Moll, a Cala Rajada. Uns turistes van sorprendre in fraganti un jove quan intentava forçar amb un destornillador una finestra de la planta baixa de l'establiment. A veure descobert, el lladre va escapar del lloc.

Els testimonis van oferir a la Guàrdia Civil una detallada descripció del menor que havia intentat accedir per la força a l'habitació. Els agents el van identificar com un dels membres del grup d'adolescents als que estaven investigant per la seva implicació en l'onada de robatoris i el van arrestar com a presumpte autor de 32 robatoris similars.

Les indagacions, però, continuen obertes. No s'ha pogut recuperar cap dels efectes sostrets, de manera que la Guàrdia Civil no descarta que en els pròxims dies es produeixin noves detencions per aquest cas.