Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 3136
La presència física de na Juanita s’ha exhaurit, però la presència del seu esperit positiu romandrà cisellada en el cor de tantes persones que la vàrem estimar.









Normalment, se solen reservar les notes necrològiques per a persones rellevants en el món de la política, la cultura, les arts, l’empresa...; persones que han destacat més per la seva obra que no per unes qualitats humanes que sovint ni es plantegen. Però, adesiara, trobam que hi ha persones que, al seu pas per aquesta vida, deixen una obra no tangible ni quantificable, però segurament molt més apreciada pels que les envolten: l’obra són elles mateixes, el seu caràcter, el seu temperament, la seva disposició davant la vida.
 
Na Joana Adrover – na Juanita – pertanyia al segon grup. No escrivia, ni pintava, ni era candidata a batlessa, però irradiava tot el millor que se li pot demanar a una persona: bonhomia, lleialtat, simpatia, vitalitat, optimisme, camaraderia... Era l’amiga perfecta, aquella que sempre estava disposada a donar una mà, la que no tenia mai un mal dia (i si el tenia, se’l guardava per a ella), la que animava les reunions, la que posava pau en tots els conflictes...
 
Ara, na Juanita ens ha deixat, i els que la tractàrem i gaudírem de la seva amistat, tot i pressentir aquest trist i prematur desenllaç, ens hem quedat amb el cor encongit i avui hem respirat un aire més feixuc i espès que quan ella era amb nosaltres. Amb el grup excursionista de les Cranques Reumàtiques, amb l’Associació de Lluita contra el Càncer, amb les Herbes de Can Planetes, amb la Coral s’Alzinar..., qualsevol que fos l’activitat de què participava, la seva sola presència constituïa un valor afegit per al grup. Quan ella hi era, es notava. I ara es notarà, i molt, la seva absència.
 
Des de “Cap Vermell” creim interpretar el sentir de molta gent, especialment dels que la coneixíem, quan deim que la mort de na Juanita Adrover és una pèrdua per a tot el poble. Desgraciadament, no anam sobrats de persones com ella. Va tenir un caràcter positiu fins al darrer moment, va lluitar per la vida fins a l’extenuació i ens va deixar un llegat que no podem deixar de banda: viure la vida donant el millor de nosaltres mateixos.
 
La presència física de na Juanita s’ha exhaurit, però la presència del seu esperit positiu romandrà cisellada en el cor de tantes persones que la vàrem estimar.