Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1273
A Artà es va celebrar un senzill i respectuós homenatge a aquest docent

Ja duu un mes en vaga de fam, en demanda de diàleg a la Conselleria d'Educació


Un total de 49 places, d'altres tants pobles, feren costat a Jaume Sastre, un mes en vaga de fam a l'espera que el president Bauzá obri el diàleg amb el sector educatiu. Arreu s'encengueren espelmes, també a Artà, on s'arreplegà un bon grapat de mestres, pares i alumnes, lluint les camisetes verdes reivindicatives.Després de l'encesa d'espelmes, el batle d'Artà llegí un comunicat del mateix Jaume Sastre i, en acabar, es produí una sentida i perllongada ovació.

A més a més, s'ha aconseguit fer del hashtag #bauzadimissio trending topic a l'Estat espanyol i setè a nivell mundial. 

A Capdepera no hi hagué convocatòria de concentració i alguns mestres es desplaçaren a pobles veïns. 

D'altra banda estudiants mallorquins residents a Catalunya també han fet petites concentracions a les universitats on estudien.A questa imatge que hem rebut correspon a la que se va fer a Lleida.MISSATGE DE JAUME SASTRE
(8 de juny de 2014, 32è dia de Vaga de Fam)

Molt bon vespre a tothom!
Com ahir i com sempre, avui és un altre dia per demostrar que defensar la llengua, la cultura i el territori no té data de caducitat. Hi ha moltes de causes justes i nobles per les quals lluitar arreu del món, però la nostra llengua, la de Ramon Llull i la dels nostres pares, des de 1229 ençà, només té els seus parlants per fer-la viva i plantar cara als enemics que la volen exterminar. L'Educació és la garantia que fa possible la supervivència del nostre poble. Ningú no té dret a alterar el model de convivència amb imposicions polítiques, allunyades de la realitat social, sense el consens imprescindible amb els professionals i els qui en saben.
Avui, per brindar suport a la Vaga de Fam Indefinida en curs, s'ha fet una convocatòria que ja ha superat els quaranta municipis de les Balears. Jo no hi podré ser per raons òbvies, però vull fer arribar el suport a la convocatòria i transmetre la convicció que defensar la llengua és defensar el nostre poble d'ahir, el dels nostres padrins, i encara més el de demà, el dels nostres fills i els nostres néts. Sabem que el ritme de vida i les circumstàncies dificulten distreure el nostre temps, però vull reforçar aquesta crida a anar avui a les places de les nostres viles per enllaçar-nos i agermanar-nos, talment com es va fer el passat 31 de maig a a Plaça Major de Palma. No ens faran callar! Lluitarem sense descans ni desmai a favor de la llengua, de la cultura i de la identitat i per un ensenyament digne i de qualitat per a tothom. Que avui s'escolti també la llum de les espelmes com un crit, als vuit vents del món, a favor del diàleg i de l'entesa. 
Amigues i amics, us tinc i us sent més a prop que mai. Mantinc la seguretat i la convicció que, amb la vaga de fam, no es fa altra cosa que una crida sensata a la racionalitat i al diàleg. El vostre suport és el meu aliment. Amb ell, no tic cap dubte en renovar i refermar la meva decisió.
Moltes de gràcies!

Jaume Sastre Font  L'Associació Cultural Cap Vermell,
 per acord d'assemblea, envia aquest missatge:

L'Associació Cultural Cap Vermell dóna suport al company i membre de l’Assemblea de Docents de les Illes, Jaume Sastre i Font, en la seva vaga de fam per una educació digna, de qualitat i en català. 
Valoram el compromís i coratge que ha demostrat aquest professor de l'IES Llucmajor en defensa de les reivindicacions de la comunitat educativa de les Illes Balears. Jaume Sastre, amb la seva vaga de fam, reclama a la Conselleria d'Educació l’inici del diàleg i la negociació amb la comunitat educativa, en defensa de la convivència, la igualtat d'oportunitats i de la qualitat del sistema educatiu.

Jaume, estam amb tu. Et volem ben viu!