Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2025
S'adjudiquen 12  parcel·les dels horts ecològics urbans de Capdepera a associacions i particulars


   Els horts ecològics urbans de Capdepera ja estan en marxa. Dimarts horabaixa el batle de Capdepera, Rafel Fernández, el regidor de Medi Ambient, Albert Llull, i la regidora de Serveis Socials, Ivón Renaud, feren entrega de les claus als usuaris que cultivaran les parcel·les.

En total hi ha 16 parcel·les de 50 m2 cadascuna i se n’han entregades 12, de les quals n’hi ha tres que són per associacions i/o entitats i les altres per particulars. Les parcel·les estan ubicades als darreres de l’escoleta Es Ferreret.

Els nous pagesos estan pendents de realitzar les classes pràctiques del curs d’agricultura ecològica, que segurament serà la propera setmana, però així i tot, ja han començat a preparar la terra per a sembrar.

 
Com que han quedat quatre parcel·les sense ocupar, des del departament de Serveis Socials estan preparant noves sol·licituds per entregar les claus dels quatre horts que han quedat buits.

Cal recordar que els horts urbans de Capdepera són ecològics i que s’han d’usar per a cultivar hortalisses, flors i plantes aromàtiques.

Els objectius del projecte són fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental, l’agricultura tradicional i ecològica i la integració de col·lectius desafavorits Així, s'hi podran concertar visites amb associacions, entitats o escoles públiques, perquè les persones i, especialment, l’alumnat dels col·legis del municipi tinguin l’oportunitat d’observar i participar en un cultiu.

La implantació dels horts al municipi és una experiència pilot que seguirà un procés de millora continuada i s’adaptarà a les necessitats que es detectin al llarg del procés.