Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2068
Capdepera ha celebrat el dia de Sant Jordi, com és habitual, a la plaça de l’Orient.





I com el dia ha estat radiant, amb una meteorologia que acompanyava a passejar, i era dia de mercat, la plaça s’ha omplert de visitants, locals i turistes.


Parada de la Papereria Lletres.

Les expectatives inicials creaven dubtes de si la presència del mercat diluiria la festa del llibre i la rosa. Però no: els dracs malèfics no han gosat apropar-se al centre del poble i Sant Jordi no ha hagut de treure l’espasa. En general tot ha transcorregut perfectament, les parades del mercat han estat tancades a migdia quedant només un estand de llibres de la biblioteca municipal i un altre de la Fundació Deixalles. Al carrer del Pla d’en Cosset seguien tres parades: la dels padrins del Centre de Dia de la residència SAR Quavitae i la del Càncer també han plegat abans de migdia, però les de la llibreria Bolic i la papereria Lletres feien costat a l’altre parada que el servei municipal de biblioteques tenia en aquest carrer. Més amunt també tancava la de la revista local Faxdepera.


Alumnes de l'IES Capdepera preparant roses i llibres a la parada de les Biblioteques municipals.

Degut a ser un dia festiu per a escoles i instituts, la presència dels més joves d’edat ha estat reduïda al matí, però nombrosa al capvespre. Alumnes de 4t de l’IES Capdepera feien guàrdia a les parades de les biblioteques venent llibres esporgats del seu catàleg i d’altres provinents de donacions. L’objectiu era recaptar doblers per al viatge de fi de curs. Després de dinar, allò que havia de semblar una plaça bastant buida, ha anat agafant color amb la presència de menuts i familiars, fidels espectadors dels conta-contes organitzats per les bibliotecàries. En aquesta ocasió es tractava del Musicontes de la princesa Cantafulla i el pirata Camalsgrocs, recitant, cantant i fent música en directe. Tampoc no va faltar el taller de fer roses; de paper, és clar. Perquè, de roses, se’n van veure de totes classes: naturals, de tela, de paper, de llana, pintades...


Fundació Deixalles, llibres de segona ma i roses de tela


Parada de roses del Centre de Dia de Cala Rajada


Interès dels menuts per la literatura infantil i juvenil de la Llibreria Bolic.


Alguns escriptors locals també mostraren interès per les novetats editorials.


El Musicontes del capvespre va atraure molta participació infantil.