Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2195
Retirada de l'escultura Amazona de Joan Ramis Sineu de la plaça de l'Orient de Capdepera.



Després de quatre mesos, des del 25 de juliol ençà, de veure l’Amazona a la plaça de l’Orient, el dimecres dia 13 es va retirar l’escultura de Joan Ramis SINEU. Cal recordar que formava part del projecte expositiu que va constar d’una mostra i un taller de ceràmica que tingué lloc al Centre Melis Cursach.

L’escultura es va col·locar enmig de la plaça del poble, orientada de nord a sud, tot mirant cap a la direcció de la llum, origen de la saviesa, i ha actuat com a icona artística, cridant l’atenció dels gabellins i visitants cap al nou centre cultural Melis Cursach obert a Capdepera gairebé fa dos anys. 


A més de l’Amazona, Ramis també s’ha emportat un dintell de grans dimensions que ha jerarquitzat l’accés d’una de les sales expositives del Centre Melis Cursach durant aquest estiu.

Ambdós elements són de ceràmica de gres sobre una base de ferro i estan articulats pels famosos cubs de Ramis Sineu, que presenten inscripcions del seu alfabet mirífic.

D'altra banda, l’Ajuntament de Capdepera ha fet d’espònsor del projecte “El soldadito de plomo, un paseo por las calles del Amor y el Valor”, que Joan Ramis ha exposat a la nit de l’art de Palma 2013 al centre d’història i cultura militar de les Illes Balears. Aquesta exposició ha tingut un enorme èxit de públic, més de 4.500 visites, batent en un sol mes el rècord absolut de visites realitzades a les exposicions de la nit de l’art, més que el Baluart, el Solleric o Pelaires.