Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2578

Mateu Melis “Pillu” accepta la convidada a formar part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Capdepera.



Dijous 7 de novembre s’ha fet pública  la incorporació de Mateu Melis a l’equip que governa Capdepera, format per la coalició de PSOE i UCAP. Aquest fet és la resposta de la convidada que el batle, Rafel Fernández, va fer a PSM-Entesa i Es Grup per participar en la política municipal des de la gestió i no des de l’oposició. Segons el tinent d’alcalde Albert Llull (UCAP) en la presentació de Mateu Melis, “es tracta d’aportar idees i fer feina plegats, és una demostració de responsabilitat cap als ciutadans”. El batle ho ha definit com una manera “d’enriquir el projecte de govern actual”.

Dies enrere ja es van fer públiques les condicions que Es Grup estipulava per acceptar la proposta de PSOE-UCAP (http://www.capvermell.org/index.php/agenda/comunicats/13346-condicions-per-entrar-a-l-equip-de-govern).

Durant la presentació, tant en Rafel Fernández  com n’Albert Llull han explicat que veuen aquestes condicions com punts o línies d’actuació que s’havien de posar en marxa, i agraeixen la valentia de Mateu Melis en entrar a l’equip de govern a aquestes alçades de la legislatura i en la situació general que s’està vivint. Tots tres coincideixen en la necessitat d’ajuntar els esforços dels diferents partits polítics per combatre els problemes plantejats des de la ciutadania.

Per la seva part, en Mateu Melis s’ha referit al fet de no voler agafar cap àrea concreta, deixant que segueixin els mateixos regidors en les respectives tasques i evitant aturar feines que ja duen un temps de rodatge. Al·lega, per la seva experiència en legislatures passades, que fa falta prop d’un any per adaptar-se a una àrea de govern i, d’altra banda, que ell té compromisos professionals que impossibiliten la seva participació a temps complert en aquesta nova tasca. Per aquest motiu la seva retribució serà en funció de la dedicació a la gestió municipal.



La roda de preguntes per part dels diferents mitjans de comunicació assistents han estat centrades, principalment, en alguns dels condicionants definits per Es Grup, com ara l’apertura de la piscina municipal, esclarir la despesa en la construcció de l’edifici Cap Vermell, abaixar la pressió fiscal de cara als IBI de 2015, promoure la transparència informativa municipal i, també, solucionar les deficiències de l’abocador de Son Terrasa.