Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2396
El bon temps ha presidit l'acte protocolari de la inauguració de la Mostra

Les camisetes verdes han fet acte de presència, en protesta per la política educativa del Govern


Aquest matí dominical, del 13 d'octubre, amb un temps assolellat que convidava a la passejada pel moll, les autoritats han procedit a la inauguració de la XII Mostra de la Llampuga. Ell batle Rafel Fernçández, acompanyat de gairebé tot l'equip de govern i una part de l'oposició, així com del Patró Major de la Confraria de Pescadors, Joan Mercant, i del president de l'Associació Hotelera. Lluís Rocha, ha tallat la cinta protocolària que donava pas al recinte de la Mostra. Per part del Govern, hi han assistit Jaime Martínez, Director General de Turisme, i Marga Mercadal, Directora General de Medi Rural i Marítim. Per part del Consell de Mallorca, hi ha estat present el Director Insular de Residus, Toni Serra. I si ens hem referit que al batle només l'ha acompanyat una part de l'oposició, és perquè ha resultat molt cridanera l'absència de representació del Partit Popular. Els motius d'aquesta no assistència caldria cercar-los en el fet que el batle hagués convidat públicament tant a PSM-Entesa com a Es Grup a integrar-se a l'equip de govern i, en canvi, no hagués dit res als populars, cosa que hauria causat malestar en aquesta formació.

A banda d'aquest fet, un altre aspecte cridava l'atenció a la zona d'entrada al recinte protuari, i era la presència de nombroses camisetes verdes, especialment pels voltants dels estands de la Confraria, moltes d'elles al·lusives al conflicte educatiu que en els últims temps té la nostra comunitat esvalotada. Una representació de l'equip de cuina mariner s'ha posicionat darrere el punt de reunió d'autoritats per tal de fer-se veure i fer palesa la seva protesta contra el govern.



A tot això, a la part de darrere dels estands ja havia començat l'activitat de bon de veres. Els primers arrossos havien començat a caminar.



Veterans imprescindibles: Joan Fuster, J:R.Esteva, Tomeu Álvarez..., noms il·lustres, vencedors de mil batalles gastronòmiques,





Molta verdor a les paradetes marineres.





La gent del renovat equip de Protecció Civil.





O Sole Mio, uns que hi són cada any.



I uns altres assidus: l'hotel Bella Playa, amb un equip ecapçalat, com sempre, per Felipe Dengra.



La gent de l'animós estand de l'hotel Amorós.



L'estand de l'hotel Canyamel Park, que tampoc falla mai.



Uns altres il·lustres veterans de la Mostra: el complex del Viva Cala Mesquida.



I uns de nous a la fira: el restaurant de la torre de Canyamel.



Les autoritats assistents.



I Cap Vermell fent labor informativa. Els vídeos, en aquesta mateixa pàgina.



Un tast, que sempre ve de gust.



I la gent, sense embafar, esperant que s'obrissin les portes al públic.



A les 12 hores s'obriren les portes i el públic pogué entrar al recinte cercant els plats que oferien cada estand.



Ja devers les 13 hores la porta oferia aquesta imatge, amb una llarga coa ( s'ha de dir que el temps d'espera no era massa llarg, feia via) per a la compra dels tiquets d'entrada.  



Els diversos estands tingueren  molta demanda de productes (quedam a l'espera de conèixer les xifres de visitants i racions venudes), alguns amb coes més llargues que altres depenent del temps de preparació del plat.




Diguem que enguany el total de paradetes és d'11, un número inferior al de passades edicions.