Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2319
Les AMIPES de s'Auba i l'IES van dur a terme
                                            assemblees informatives en els centres respectius





Les assemblees de pars i mares d'alumnes de l'IES i de s'Auba, convocades dimarts dia 17, als centres escolars van ser un tenir una gran afluència de públic. De fet els espais van resultat petits per acollir tants de mares i pares, que en la seva gran majoria van mostrar la seva solidaritat i recolzar la vaga dels mestres.

A l'IES, membres de l'APIMA van presidir la reunió, que comptà amb la presència d'alguns professors que informaren dels motius de la vaga. Els pares van demanar com podien recolzar la vaga i van sortir algunes idees com ara enviar una carta individual a la Conselleria, recolzar públicament els docents i informar altres pares i mares, així com fer pinya amb l'AMIPA. Com a proposta dels mateixos pares, es decidí que divendres dia 20 tendria lloc una trobada a la porta de l'IES i faria una jornada d'aules buides i se llegirà un manifest.



D'altra banda, els alumnes també han volgut dir la seva i han fet cartells i pancartes reivindicatives, per iniciativa pròpia. No de bades els mateixos alumnes són els més afectats per la política educativa, l'aplicació del TIL  i les retallades de la Conselleria d'Educació.



Per la seva banda, a s'Auba es va celebrar una altra assemblea organitzada per l'AMIPA i comptà  amb la presència d'alguns mestres perquè, com el cas de l'IES, comentassin les reivindicacions dels mestres. Aquesta és la nota informativa que ens han fet arribar:

 " Anit passada (17 de setembre) un nombrós grup de pares i mares es van reunir al CEIP S’Auba en una assemblea informativa per parlar sobre la situació que es viu a les escoles en el començament d’aquest curs escolar, que alguns encara gosen qualificar de normal. L’AMPA de l’escola havia convidat a uns quants representant dels mestres del centre perquè fossin ells mateixos, els que cada dia conviuen amb els infants, els que poguessin informar sobre els motius que els han portat a aquesta vaga indefinida. Les explicacions sobre les conseqüències pràctiques que tindrà l’aplicació del TIL (un projecte aprovat sense consens amb el món educatiu), el record de les retallades que es venen acumulant en educació i la demanda de diàleg amb els responsables de la conselleria per resoldre la situació, van ser els arguments que van emprar els docents per informar els pares.


Es va insistir molt en la importància d’estar ben informats per fer front a les constants mentides, desqualificacions i manipulacions que està rebent el moviment reivindicatiu de mestres i professors. A banda de donar d’informació, els mestres van demanar el suport de tots. Sembla que la unanimitat va ser gairebé total entre els presents a l’hora d’entendre i recolzar les peticions dels mestres: es van repartir fulls de signatures per demanar a la Consellera d’Educació que cerqui solucions davant la situació creada i es va parlar de la propera manifestació de dia 29 i de la importància de que hi participi tothom, no només els docents sinó les famílies i tothom que defensi una educació publica de qualitat".



Per a aquest 18 de setembre hi ha convocada assemblea de mares i pares a s'Alzinar.

Per últim, les dades de participació a la vaga de dia 18 de setembre (3r dia de vaga) ofertes pels sindicats són: