Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2082
Segons les dades de què disposa
Cap Vermell, tant a "S'Alzinar"
com a "S'Auba", el seguiment
ha estat prop del 100%.

A l'IES Capdepera, tres professors
no  s'hi haurien sumat, però s'han hagut de fer els serveis mínims.

Mentre la Conselleria parla d'un 30%  de vaguistes arreu de Mallorca, els sindicats i l'Assemblea de Docents assegura un 90% de seguiment.




Els dos col·legis d'ensenyament infantil i primari, "S'Alzinar" i "S'Auba", han obert avui les portes amb gairebé la totalitat del personal docent en vaga. Només aquells professors i professores afectats pels serveis mínims decretats pel Govern, fixats en un 30% de la plantilla, han ocupat els seus llocs de feina. Pel que fa a l'IES Capdepera, hem pogut saber que només 3 o 4 professors no haurien secundat la convocatòria de vaga, per tant entre els qui secundaven la vaga han hagut de distribuir-se els dies per completar els serveis mínims.



Aquests percentatges són fins i tot superiors als que els sindicats convocants i l'Assemblea de Docents manegen per a tot l'àmbit escolar, ja que xifren el seguiment de la convocatòria al voltant del 90%. En qualsevol cas es tracta de dades totalment oposades a les que ha anat oferint avui la Conselleria d'Educació, que quantifica el nombre de vaguistes en un 30%.


El dilluns a les 9, els mestres en vaga han anat als centres respectius, on han repartit informació als pares i mares que han duit els seus fills a l'escola, sobre els motius de la vaga. En tot cas, l'assistència a classe ha estat molt minoritària en tots els centres.

En algunes façanes s'han penjat camisetes i llençols verds a favor de l'educació pública.



A Palma se va celebrar una concentració massiva davant del Consolat de Mar.




Aquestes són les xifres provisionals de participació ofertes per l'STEI.


 Les Associacions de mares i pares d'alumnes faran assemblees per tractar la seva posició davant la vaga indefinida del professorat.