Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 3031

Dia 6 de febrer, dimecres de cendra, se celebrà l'enterramet de la sardina a Cala Rajada

Image

   Cala Rajada visqué un any més, cosa que ja s’està convertint en una tradició, l’enterrament de la sardina, celebració que marca el final dels Carnavals i l’inici de la Quaresma. Aquesta festa, com sempre, va estar organitzada per l’associació de la Gent Gran  “Sol Naixent”, amb la col·laboració de la Banda de Cornetes i Tambors i la Confraria de Pescadors.

  A les 7 de l'horabaixa es concentraren en el moll de Cala Rajada els qui havien de desfilar:  llàgrima en l’ull, plorant i gemegant, amb música de marxa fúnebre, de dol rigorós, solemne comitiva presidida per una sardina monumental i les autoritats eclesiàstiques, presidides pel bisbe Pep Pipo. La presència de públic va ser més aviat modesta, tot i la bona participació dels membres de l'associació en la desfilada. No així en la torrada de sardina consegüent, on no hi faltaren menjadors.

Image

     L’acte comptà  amb la cobertura d’IB3, en directe, que entrevistà a alguns dels organitzadors i col·laboradors, en directe, per al programa "Balear directe". La gran torrada de sardina va anar per compte dels incombustibles membres de la Confraria de Pescadors, amb el seu president al capdavant
    Una festada per acabar la bulla dels Darrers Dies. Vos n'oferim unes quantes fotografies.

Image

Les ploradores, no hi podien faltar

Image

Les autoritats eclesiàstiques, amb el bisbe Pipo al davant

Image

Membres de la Confraria de Pescadors, preparant la torrada de sardines

Image

IB3, hi donà la cobertura informativa.