Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2275

   Dia 12 de setembre, Cap Vermell, convidat per Gregorio Molina, visità les instal•lacions de la nova residència per a assistits de sa Font de Sa Cala. La seva inauguració es preveia imminent, però no, la cosa ara sembla que va per llarg. 
   Poc  després, concretament dia 14, Josefina Santiago, consellera del Govern Balear, comunicava la intenció d’afavorir la seva obertura, agilitzant els tràmits que estaven pendents.

Image

Però acabat l'any la Residència seguia sense obrir...

   Poc abans de Nadal, el Partit Popular, en el seu fulletó "La Tribuna gabellina", per boca de la regidora Maribel Vives, es feia la mateixa pregunta que nosaltres, això sí en castellà. La regidora popular criticava la no obertura de la Residència, parlava d’excuses burocràtiques i de manca d’interès, i fins i tot comentava que ja podria estar oberta fa "unos cuantos meses" i que els "temes pendents" (que n’hi ha) es podrien haver solucionat després de l’obertura. Això venia a ser, molt resumidament, la posició del Partit Popular de Capdepera. És a dir, que si la residència no està oberta és cosa del govern actual, que es mostra inepte "...para llevar a término cosas verdaderamente importantes". L'envit estava fet.

   Després d’aquesta dura acusació, com es pot tenir tancada una infraestructura de tal magnitud, amb el cost social i econòmic que suposa?

   Parlant amb el batle de Capdepera, aquest ens comunicà que els tràmits burocràtics, tractats de "temas pendientes",  són ni més ni manco que la no tramitació de la llicència d’activitats, i que malgrat que es té la voluntat d’accelerar al màxim la seva gestió, no s’hi pot fer més del que es fa. Hi ha un procediemnt que s’ha de complir. Com se pot obrir una residència d’aquestes característiques sense tots els permisos legals exigibles? En fi, sembla que el Partit Popular demana que el batle faci una cosa que ell afirma no poder fer, però que, pel que s’intueix, aquest partit faria sense problemes.
   A partir d’aquí, ens posàrem en contacte amb un representant de l’empresa adjudicatària, per tenir-ne una tercera versió, menys partidista, però alhora interessada. Pensàvem que escoltaríem paraules gruixades adreçades a l’actual govern municipal, ja que al cap i a la fi aquesta empresa perd diners cada dia que la residència és tancada. La visió del nostre comunicant, però, no va ser molt diferent de la del batle. Sigui quin sigui el motiu, en la tramitació de la documentació no se seguí el procediment correcte. De fet, sembla que no es tenia la llicència d’instal•lacions, prèvia a la d’activitats. Per què? Ah! Qui ho sap? Presses, manca de seguiment? El cert és que no es poden obrir les instal•lacions, perquè algú no va adonar que hi havia permisos pendents. Ja sabem que la culpa és tan lletja que ningú la vol.
   D’entrada els primers perjudicats, a més dels hipotètics usuaris, han estat els treballadors i la pròpia l’empresa que gestiona la Residència de sa Font de Sa Cala

Image
   I com estam ara? Per què ha  passat tant de temps? Fins quan s’haurà d’esperar? Atenent el nostre contacte, a la comissió d’urbanisme del Consell de Mallorca hi ha l'informe favorable, i estan pendents de la celebració de la propera reunió (mensual) d’aquesta institució i que l’ordre el dia inclogui el projecte. El procés per arreglar aquests "temes pendents" ha esta  llarg, ja que s’ha hagut de recopilar tota la documentació, visada, comprovar si faltava un document o altre, etc. Així han passats els mesos. La lentitud burocràtica, ja se sap, és paradigmàtica. Amb aquest certificat de tipus tècnic,  l'Ajuntament de Capdepera ja podrà donar la darrera passa.
    No hi ha una data d’obertura, però si tot segueix endavant i el Consell hi dóna llum verda, pel març o l’abril es podria posar en marxa aquesta infraestructura social tan necessària.
   Pel que fa a l’aprofitament de la residència, per part dels residents a Capdepera, això és un altre tema  a  analitzar en un altre article...

Nota de darrera hora.  

A l’entrevista feta en el programa de Capdepera Ràdio “El cafè dels dissabtes”, la regidora de Serveis Socials, Margalida Bover, oferí la primícia que el  Consell de Mallorca havia donat el vist i plau. Per tant, a l’espera de la comunicació oficial, els terminis es podrien escurçar.
   Certament, ja comença a ser hora que es puguin emprar les gran obres fetes  la passada  legislatura: residència, piscina i pisos de protecció oficial.