Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2092
El veterà sindicalista i parlamentari andalús Antonio Romero Ruiz va participar un col·loqui organitzat per EU- Capdepera









Dijous, dia 23 de maig, Esquerra Unida de Capdepera va organitza en el Centre Cap Vermell de Cala Rajada un acte públic amb la participació d'Antonio Romero i Juan José Martínez. Aquest acte es desenvolupà dintre de la campanya "Hi ha alternativa".



Antonio Romero, diputat d'EU per Màlaga durant 10 anys, va dur el pes de la reunió amb una interessant xerrada sobre la seva visió de l'Espanya actual i els motius de la crisi. La seva intervenció va tenir com a eix central la construcció d'alternatives contra la política del govern i el poder neoliberal.  Antonio Romero va oferir tot un seguit d'idees i frases contundents. " Vivim un cop d'estat dels mercats i dels corruptes contra els treballadors, que ha empobrit al 80% dels espanyols", "Fa 30 anys els estats capitalistes deixaren un parell de drets als treballadors, però amb la fi de la URSS, els capitalistes van a per tot", "Espanya necessita una esmena a la totalitat"... No faltaren anècdotes i comentaris com ara:"El capitalismo  tiene los dias contados, no sabemos cuantos, pero cada dia le quedan menos".



Romero es va mostrar optimista i va manifestar la seva confiança en l'arribada de la tercera república, i comentà que pot ser que es trobi més a prop del que es pensa, "...i hem d'estar preparats per al moment". Apuntà al PSOE com un dels pilars on se sustenta la monarquia, en contradicció al seu discurs històric.



Per acabar, va apostar per una sortida a la situació actual, que passa per la mobilització al carrer i la confluència de forces polítiques i socials que responguin als interessos de la majoria social i no als de les elits que s'estan lucrant de la crisi actual.

Comentà alguns paràgrafs del seu llibre "La alegria que viene. Por la apertura de un proceso constituyente en España", llibre que signà als presents. 



Al final hi hagué un torn de preguntes que se centraren en Europa, la situació política andalusa i els problemes actuals, com ara els desnonaments.