Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2009

Capdepera acull l’encontre europeu de Ciutats Emmurallades


Dies 16,17, 18 i 19 de maig






Capdepera és l’amfitriona del proper encontre de Ciutats Emmurallades, Walled Town Friendship Circle (WTFC) durant els dies 16, 17, 18 i 19 de maig, tot coincidint amb la fira més important del municipi, el Mercat Medieval.

Durant aquests dies residiran a Capdepera representants polítics i tècnics municipals dels pobles i ciutats que formen el WTFC per conèixer in situ la cultura i el patrimoni gabellí, i participar en el congrés que es durà a terme al centre Cap Vermell.

Gent de Portugal, Malta, Gales, Gran Bretanya, Croàcia, Àustria, Holanda, Estònia, Turquia i Espanya visitaran el Castell de Capdepera i les exposicions permanents de la llata i dels Castells de Mallorca que es troben a la Casa del Governador, la Torre de Canyamel, els jardins de Ca’n March, l’exposició itinerant del centre Melis Cursach El final de Capdepera com a territori fronterer (1847-1856) i gaudiran de la festa del Mercat Medieval, que aquests dies omplirà els carrers de Capdepera.

Durant el Congrés es tractaran qüestions turístiques i econòmiques de les Illes Balears com el desenvolupament turístic i patrimonial que han patit durant aquests anys; les línies estratègiques del Govern de les Illes Balears, projectes europeus per fer en conjunt, el desenvolupament, les línies estratègiques i els plans de futur del municipi de Capdepera i els plans turístics de diferents territoris, en aquest cas, Portugal, Malta i Alcúdia (Mallorca).

Capdepera i la WTFC

Capdepera va entrar a formar part del Walled Town Friendship Circle (WTFC) l’any 2010 amb l’objectiu de relacionar-se amb municipis europeus que comparteixen la similitud de la murada, i conèixer noves formes d‘explotació del patrimoni, tant econòmiques com turístiques.

Des de què Capdepera forma part de la xarxa hi ha estat present a través de reportatges a la revista oficial del WTFC i del web www.walledtowns.com. Va participar a l’encontre que va tenir lloc a Dinamarca l’any 2010 com a nou membre de la Xarxa i va presentar i promocionar el poble, la murada, l’artesania de la llata, el patrimoni cultural, els edificis culturals i l’esport.


Walled Towns Frienship Circle

La Walled Town Friendship Circle és una associació de pobles i ciutats europees que tenen murada. En aquests moments, té la seu a Malta i hi formen part diferents municipis de països europeus.

Cada any realitza trobades a pobles associats en les quals s’intercanvien impressions sobre economia i turisme, i es preparen projectes conjunts.