Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2127

Massiva participació de l'alumnat de l'IES i minsa del professorat, a Capdepera








D'escassa podríem qualificar la participació dels docents de Capdepera a la vaga, convocada per tots els sindicats de l'ensenyament, de dia 20 de novembre. A s'Auba i s'Alzinar va ser secundada de forma gairebé testimonial (6-7 mestres de cada centre) mentre que a l'IES de Capdepera el recolzament va ser més nombrós, de fet van fer vaga 24 dels 58 professors. 

Pel que fa a l'alumnat bastants pares i mares optaren per no enviar els seus fills/es a l'escola. A l'IES tots els alumnes van ser atesos. De 282 alumnes que podrien fer vaga (de tercer d'ESO per amunt) n'han vengut 3. El total d'alumnes que van assistir eren 35 (encara que hi ha hagut incorporacions a segona i tercera hora i baixes al llarg del matí). A hora del segon pati estarem en 34-35 una altra vegada.

Cal ressenyar que no se detectaren incidències de cap tipus



A l'horabaixa, a Palma, hi va haver una manifestació molt nombrosa on poguérem veure varis mestres que fan feina a Capdepera de la qual hem tret les imatges. 

Els sindicats xifren la participació en un 33%, mentre que la conselleria un 16 %.



MANIFEST 20 DE MARÇ

PROU DE RETALLADES I PROU DE REPRESSIÓ.

Els convocants d’aquesta manifestació, STEI Intersindical, FETE-UGT, ANPE, FECCOO, COAPA i la Plataforma d’Estudiants de les Illes Balears, manifestam el següent:

Per tot això:

En definitiva:

Seguirem lluitant pels nostres drets, per la nostra dignitat, per la nostra llibertat d’expressió i per la defensa d’una escola integradora, compensatòria de les desigualtats, formadora d’homes i dones lliures, crítics i reflexius, i amb un model lingüístic consensuat en català. I repetim una vegada més: els mestres no tenim por, i no abaixarem el cap davant ningú que vulgui fer malbé el nostre tresor més preuat: ensenyar i aprendre dia rere dia, tots junts i alhora, perquè som molt conscients que, com deia el poeta “tot està per fer i tot és possible”.

20 de març de 2013