Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 3142
Gustavo està present en l'estand de les Balears,  amb cinc de les seves obres representatives de les Illes

Hi assistí el batle de Berlín, Klaus Wowereit, amb el qual el pintor manté una estreta relació d'amistat.


Balears va rebre un total de 3.796.923 turistes alemanys en 2012, amb una quota del 30,2% sobre el total de turistes que van rebre les Illes el passat any, fet que el converteix en el  primer mercat turístic en importància per a la Comunitat Autònoma.

Considerada com una de les més importants del món en el sector del turisme i viatges, l’ ITB va rebre en la seva edició de 2012 més de 170.000 visitants, entre els quals 113.006 van ser professionals i més de 10.644 expositors procedents de 187 països.

Aquest any les Illes Balears hi participen amb un espai de 400 metres quadrats dins de l'estand de Turespaña, i el cost ha ascendit a 197.867 €, sent la quota de participació pública del 96% i la privada del 4%.



La present edició de l’ ITB comptarà amb la figura i l'obra del pintor Gustavo Peñalver Vico, que resideix a Mallorca des de l'any 1946 i abanderarà l'estand de les Illes Balears amb cinc de les seves obres,  que representen les diferents motivacions del turista per visitar Mallorca (personatges practicant esport, cultura, cicloturisme, naturalesa, activitats de platja, etc.).

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer la diversitat cultural, paisatgística, d'oci, senderisme, golf, naturalesa, etc. Gustavo està considerat a Alemanya com un dels més famosos artistes espanyols contemporanis. L'any 1999, la ciutat de Berlín li va dedicar un monument: l'"Edifici Gustavo” en el municipi de Lichtenberg, que és considerada la major obra d'art a Europa. L'antic edifici de 21 pisos està decorat amb enormes figures realitzades per l'artista en alumini.

Els rètols de Gustavo il·lustren l'estand de les Illes.



Dins d'aquesta mateixa línia, i amb la finalitat de convertir l'estand de les Illes Balears en punt de trobada de la cultura, l'art i la gastronomia, s'ha fet un xou-cooking de la mà del xef Tom Rotter. Comptar amb la presència i participació d'aquest prestigiós xef, resident a Mallorca i de parla alemanya, servirà per a transmetre el missatge de la gastronomia com una altra manifestació "artística" dins de la cultura de les nostres illes, així com un producte transversal a la resta dels productes en els quals s'està treballant com a eina de promoció turística. La idea consisteix a combinar art contemporani i gastronomia, sempre com a atractius turístics. El xef, acompanyat dels 5 quadres de l'artista local, Gustavo Peñalver, interpretarà l'obra a través d'un plat.

D'altra banda, seguint el Pla Integral de Turisme de les Illes Balears i d'acord amb el prototip presentat a FITUR, les Illes Balears tornaran a estar presents en l’ITB amb l'aplicació de l'Oficina Turística Virtual. Un format tan inusual com capdavanter.

Aquesta aplicació pretén apropar la nostra destinació turística al visitant, permetent-li conèixer per endavant tots els recursos turístics  de què disposen les Illes Balears.

A la ITB s'hi han instal·lat 8 pantalles digitals interactives Samsung Sur40, amb tecnologia Pixel Sense, que permetran al client informar-se, experimentar i decidir sobre el seu futur viatge, en una interfície de 360 ​​graus.

Es podrà triar la informació per motiu i per zona turística. Aquesta informació estarà distribuïda per fitxes, les quals disposaran de text, fotografies i vídeos, que podran endur-se a casa mitjançant QRCodes o tag Microsoft codes en els seus smartphones o bé mitjançant correu electrònic o usb.

A més, permetrà als visitants interactuar i situar en un mapa qualsevol dels llocs i establiments que ofereixen les nostres Illes als turistes.

L'usuari podrà visitar virtualment qualsevol zona, coneixent les nostres marques: Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i Palma de Mallorca, descobrint així tots els productes que ofereix la nostra destinació turística tot l'any.

En total hi haurà disponibles 1.217 recursos turístics i més 1.400 hotels registrats. La majoria dels recursos turístics estan geoposicionats i tenen la seva descripció, dades de contacte i almenys una imatge.



Els recursos turístics es divideixen per productes: 349 de sol i platja, 223 de cultura, 196 d'esports, 181 de gastronomia, 22 de mice, 187 de naturalesa, 19 d'oci, 28 de salut i 13 d'urbà. Igualment es podran visionar uns 15 vídeos promocionals, així com unes 4.500 fotografies. També estaran disponibles els fullets clàssics en format pdf, en total gairebé 100.

Es potenciarà l'ús de QRs a l'estand, creant diversos murals de links a vídeos de les diferents marques, que convertirà els smartphones dels visitants en la seva televisió. Això p
ermetrà gaudir de la realitat d'una zona o marca, per això, l'estand comptarà amb un wifi disponible per als visitants.

Una altra novetat que es podrà descobrir a l'estand és el Túnel d'Experiències que també es va estrenar a Fitur, una altra aplicació que permet captar l'atenció del visitant a través d'un tour virtual d'imatges a 360 º pel destí turístic, que utilitza el dispositiu Kinect per interactuar amb el visitant mitjançant gestos i moviments del nostre cos. El visitant que accedeixi al túnel d'experiències se'n pot portar un record mitjançant una memòria en què apareixeran unes fotografies realitzades durant la seva experiència al túnel, així com informació de la destinació turística.

Per acabar, ens alegra veure en Joan Massanet a primera línea, altra vegada