Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2120
El  proper  divendres  dia  1  de  març  hem  programat  una  conferència  de  Dona  i  Salut. Aquesta conferència tendrà lloc al Teatre d'Artà, de les 7 a les 9 de l'horabaixa. Es tracta d'un acte  de  celebració  del  Dia  de  la  Dona  que  pensam  que  té  un  gran  interès, especialment per a les dones de la comarca de Llevant.

(Dra. Maria Fuentes)




Aquest petit treball s'ampliarà amb un taller que tendrà lloc el dia següent a una altra sala del mateix teatre. Es tracta d'un treball de dona i salut com els que ha desenvolupat la Dra. Maria Fuentes des dels anys 90. Els treballs de salut s'originen als anys 40, quan  alguns  metges  decidiren  estudiar  la  salut  a  fons  i  fomentar­la.  Descobriren  que l'estil de vida és el que més influeix en la salut i que la salut inclou aspectes tant físics (alimentació,  cicle  d'activitat  i  son,  exercici  físic...)  com  anímics  (relacions  familiars  i personals,  feina  i  motivacions  laborals...)  i  espirituals  (aspiracions,  somnis, creativitat...) Per altra banda, el treball de dona i salut es pot emmarcar dins el context del canvi que està experimentant el lloc de la dona en la societat del segle XX i, al seu torn, amb el canvi que la societat està experimentant amb el fet que la dona canviï el seu lloc en ella.
A més, en la conferència comptàrem amb la col·laboració especial de Leonor Taboada. María Fuentes  és  metgessa  homeòpata  i  educadora  en  salut.  És  fundadora  d'entitats dedicades  a  la  salut  natural  com el Centre  de  Salut  Artemisa  (Arcos  de  la  Frontera), l'associació  nacional  Nacer  en  Casa,  i la Escuela  de  Salud  Holística  Consuelo  Ruiz.  Leonor  Taboada  és  periodista  i  educadora  en  salut. Ha  escrit  al  diari  El  País  i  és redactora de la revista Mujer y Salud. Ambdues són escriptores i lluitadores pels drets de la dona en matèria de salut. Maria Fuentes ha escrit les obres Mujeres y Salud desde el sur i Hilando Fino, i Leonor Taboada, Introducción al self-­help, cuaderno feminista i La maternidad tecnológica.
La data ja és aquí i estem molt contentes de veure que el fruit de mesos de treball i anys de planificació ja s'acosten. El preu del taller, estimat en 65 euros per persona, ha variat fins  a  convertir­se  en  la  voluntat.  El  fet  que  això  sigui  possible  s'ha  d'agrair  a  moltes organitzacions  de  Cala Rajada,  Sant  Llorenç  i  Artà:  Artà  Solidari,  Veterclínic, Apartaments  Ponent,  Bella  Playa  Hotel  &  Spa,  Seguros  Bilbao,  DOMUSart,  Mútua General de Seguros, Farmàcia Palmer, Fundació Teatre d'Artà i Ajuntament d'Artà.
Per a la conferència no cal inscriure's, per al taller sí. El taller tendrà lloc de les 9:30 a les 14 h. i de les 16 a les 20 h. Farà falta estoreta, coixinet, manteta, paper i bolígraf.
Entre altres coses, podreu escoltar la conferència de Dona i Salut que la mateixa Maria Fuentes va oferir en el mateix teatre amb ocasió del Dia de la Dona de 2010. També es pot trucar al 622540770, el mateix telèfon que serveix per a les inscripcions.
Per a més informació es pot entrar al youtube i cercar "dona i salut".

Inés Torres Bonet