Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 3705


L'IES de Capdepera celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP)














Un any més, el 30 de gener, dia de l’aniversari de la mort de M. Gandhi, celebrem el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Enguany, en plena crisi econòmica i social, hem reflexionat sobre la estreta relació entre la Pau i la Justícia Social. Sense justícia social no pot haver pau, seria una pau conformista, falsa, imposada per un sistema injust, deshumanitzant.
Avui el nostre sistema socioeconòmic està generant moltes injustícies: atur, desnonaments, augment de famílies en risc de pobresa relativa, retallades en l’educació i sanitat que afecta als més  desprotegits...



Tot això hem volgut reflexionar i reivindicar mitjançant uns PowerPoint elaborats per alumnes de primer de batxillerat i exposats als cursos inferiors de l’ESO a la classe anterior al pati, unes proclames d’alguns alumnes de 4t a favor de la pau i la justícia durant el primer pati i la interpretació en viu de la cançó
Imagina’t de John Lennon per les alumnes de 3r Caterina Barceló (veu) i Victòria López (piano).
El director del centre, Llorenç Llop, tancà aquest breu i emotiu acte amb unes paraules engrescadores i crítiques sobre l’actual situació.

A partir d’aquest acte reiniciem la campanya de recollida d’aliments, roba i joguines en col·laboració amb els grups de Cáritas local i de la Fundació Deixalles Llevant. Ara mateix, més que mai, és necessari reivindicar juntes la PAU, la JUSTÍCIA SOCIAL i la SOLIDARITAT.

http://prezi.com/z5u1fieapwvf/justicia-social/?kw=view-z5u1fieapwvf&rc=ref-22978079