Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 837
Sa Font de sa Cala. Del 18 al 29 d'octubre de 2023



El Beachvolley World Tour, una de les proves internacionals més importants del Circuit Mundial de Voleibol de Platja de la FIVB, torna a Mallorca després de 15 anys. L'esdeveniment, denominat VB Pro Tour Futures Mallorca, es celebrarà entre el 18 i el 29 d'octubre a les instal·lacions esportives de l'Hotel Na Taconera, situat a sa Font de sa Cala (Capdepera).

A l’acte de presentació  en el Centre Cap Vermell han participat a més de la batlessa, Mireia Ferrer, i el regidor d’Esports, Sergi Viejo; Marc i Oliver Estelrich en representació de Na Taconera; Néstor Serrón, organitzador de l’esdeveniment, Dolores Besné, presidenta de la FBVIB; David Fernández, Delegat de la RFEVB; Christian Wandeler, promotor; i  Oguz Degirmenci, supervisor de DEV. 

A l’acte de presentació han parlat en Sergi Viejo que ha incidit en la importància de la celebració d’aquest important esdeveniment esportiu en el nostre municipi i la intenció de l'Ajuntament d'apropar l'esport d'èlit als ciutadans de Capdepera. Recordà que la entrada als partits és totalment gratuïta, per tant tothom està convidat a veure els partits.



 

Per la seva banda en nom de l’organització, Néstor Serrón, després d’agrair la col·laboració de l’Ajuntament per poder dur a terme aquest torneig de vòlei categoria internacional, que des del  2008 no se celebrava en Mallorca. Ha acabat donant les gràcies a la federació balear i espanyola, el recolzament de la federació europea i a l’hotel Na Taconera.
 

L’acte l’ha tancat la batlessa de Capdepera, ha indicat que és un honor per Capdepera ser la seu d’aquest campionat i que sa Font de sa Cala i Capdepera es converteixin en un mostrador d’aquest esport a nivell mundial durant quinze dies. També ha comentat l’interès per fomentar la imatge de Capdepera com destí del turisme esportiu amb unes excel·lents instal·lacions esportives. Ha finalitzat la seva intervenció convidant a tothom a venir a Capdepera per gaudir del vòlei de més alt nivell.

 

En la prova hi competiran més de 120 equips de països de tot el món en categories femenina i masculina. El torneig femení es disputarà del 18 al 22 d'octubre, mentre que el masculí se celebrarà del 25 al 29 d'octubre.

 

El VB Pro Tour Futures Mallorca és un dels tres esdeveniments esportius internacionals més importants del voleibol de platja en l'actualitat. La seva celebració a Mallorca ha generat una gran expectació, convertint-se en qüestió de setmanes en el torneig d'aquesta categoria amb més inscripcions del món.

La darrera vegada que el tour mundial va visitar l'illa va ser en 2008, en la prova que es va realitzar a la plaça dels bous de Palma.
 

En aquesta ocasió, l'esdeveniment compta amb la participació de l'Ajuntament de Capdepera, la Federació Balear de Voleibol de platja, la Federació Espanyola de voleyball i el club esportiu Beachvolleybalear.

Les entrades gratuïtes estan disponibles en la web del club organitzador www.beachvolleybalear.com.