Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 526

 

El passat cap de setmana es va celebrar a Calp, Alacant el XXXII CAMPIONAT D'ESPANYA DE CAÇAFOTOSUB APNEA. La competició se va desenvolupar  a una zona espectacular i amb una gran biodiversitat: el penyal d'Ifach. Amb un estat de la mar immillorable va resultar un campionat de rècords. Se va produir la  màxima participació mai aconseguida, amb 57 esportistes; major número d'espècies de peixos fotografiats entre tots amb 110; rècord individual d'un participant masculí amb 84 peixos diferents i 77 en categoria femenina; 6 participants per damunt de les 80 i quatre empatats a 83 (cal recordar que l'anterior rècord individual era de 74 espècies).
 

Com comenta en Joan a les xarxes “ Tot i ser una competició molt tècnica i minuciosa, hem gaudit molt, tant de les pallisses dels dies previs entrenant i revisant la zona com de la competició en si, nirvis, preses, decepcions...però un plaer”.
 

L’equip de les Illes Balears ha funcionat com un rellotge, i encara pot funcionar millor. Hi ha hagut molt bon ambient entre les seleccions participants, especialment entre els participants balears i  els amics i rivals canaris, catalans i gallecs.
 

Pel que fa a la segona posició  en la classificació, en Joan puntualitza “ El meu resultat personal ha estat una alegria, sempre lluites... però  francament no m’ho esperava. Hi havia molts de favorits, gent molt bona, més jove i alguns ho havien preparat amb més temps, així que  per mi ha estat un èxit personal sobtat als 50 anys complerts” 


 En Joan Sans ha acabat en segona posició del campionat, fotografiant 83 espècies diferents  de peixos, un menys que el campió de la prova, en Xavi Salvador Costa.

Classificació:

Masculí
1r Xavi Salvador Costa
2n Joan Sans
3r Ruymán  Escuela

Femení
1a Belén Capó
2a Margot Bosch Altimiras
3a Maite Erauskin 

En Joan aprofita per donar les gràcies al seu patrocinador Cressi sub, i especialment a Roberto Terol, per confiar amb ell des de fa 30 anys. I també als seus companys de l’equip de les Illes Balears: Mateu Gónzalez Cerdà (8è lloc), Joan Cardona Florit (10è) i Joan Moyà Galmès (2n veterans) amb els qui ha preparat la competició.

 

Enhorabona Joan!


Nota: Podeu veure imatges presentades per en Joan Sans a fotografia dominical 85

Clica la imatge per enllaçar la notícia