Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 518

Organitzat al Beach Club Font de Sa Cala, el Comitè de Veterans de la Federació Espanyola de Tennis i la Federació de Tennis de les Illes Balears

 

Dissabte, 7 d’octubre va tenir lloc la presentació del Campionat del món de tennis sènior, per equips i individuals (masculí, femení i mixt) a les terrasses del Beach Club de Sa Font de Sa Cala que participen de l’organització d’aquest important esdeveniment esportiu.
 



El director esportiu és en Helge Albrecht, un veterà i prestigiós organitzador d’esdeveniments i campionats de tennis. A més compta amb el suport del Comitè de Veterans de la RFE de Tennis i del seu  president Toni  Ferragut;  la  Federació de Tennis de  les Illes Balears, amb el seu president Cristòbal Bennàsar; el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Capdepera.
 



L’acte reuní gairebé la totalitat dels participants amb la seva indumentària oficial distribuïts per equips, que donava un toc de color a la presentació. Amb un ambient molt cordial entre els participants, els millors jugadors i jugadores del món en les categories sènior de 65, 70, 75, 80, 85 i més de 90.
 

Es tracta de la segona vegada que el Beach Club Font de Sa cala organitza aquest campionat, concretament va ser en el 2021 (recordem que just acabaven de sortir de la pandèmia i alguns països tenien restriccions de moviment) i resultà tot un èxit. Per tant la RFE de Tennis ha tornat a confiar en ells per l’organització.


Per tenir una idea comentar que en l’equip d’organització participen més de 40 persones i que en el  campionat s’utilitzaran gairebé la totalitat de pistes de terra batuda del municipi durant unes setmanes.

 

El campionat té dues fases, la competició per equips representant als països participants entre els dies 8 i 13 d’octubre i l’individual (masculí, femení i  mixt) entre els dies 14 i 21 d’octubre.
 



L’acte de presentació va comptar una exhibició  de ball de bot a càrrec dels balladors més petits de l’Agrupació Castell de Capdepera, molt ovacionada pels assistents;  una senzilla desfilada dels països participants, dos abanderats mentre sonava l’himne nacional de cada país, un breu discurs del director esportiu Helge Albrecht i la projecció d’una breu història de cada trofeu amb informació d’esportista que dona nom al trofeu i els noms dels guanyadors en l’anterior edició. Dissortadament les cadires reservades pel representants locals van quedar buides.
 



La festa d’inauguració acabà amb un còctel de benvinguda. En Bernardí Serra, com a part de l’organització ens comentà que “ A l’hotel fa  28 anys que organitzem el torneig ITF- World Te4nnis Master Tour,  dirigit per  Helge Albrecht , un dels més importants que se celebren al món, que acull durant dues setmanes entre 600 i 800 tenistes de 32 països.  Enguany com la “cirereta del pastís” hem rebut la bona nova d’organitzar el campionat mundial , per segon any. Ja ho vam organitzar l’any 2021, any post-covid,  amb una participació la primera setmana (campionat per equips) de 86 equips (hem de recordar que Gran Bretanya i Estat Units tenien la mobilitat prohibida). Enguany tenim 156 inscrits, venen jugadors i jugadores de Nova Zelanda, Austràlia, Sudàfrica, d’America, Canadà, gairebé tots els països europeus...  en fi de tot el món.
Pensem que per Capdepera és un gran mostrador a nivell turístic, esportiu i inclús social, tenim un jugador d’Austràlia que ve a jugar aquest campionat i  té cent anys, tot un exemple per molta gent.
Aquest esdeveniment suposa a nivell turístic allargar la temporada dues setmanes més amb uns visitants amb bon poder adquisitiu, ganes de passar-s’ho be i gaudir del que li puguem oferir”.
 

Esperem que el temps acompanyi i els esportistes que ens visiten gaudeixin de la seva estada en el nostre municipi i de la pràctica del tennis en les bones pistes que ofereix el nostre municipi: Beach Club Font de Sa Cala, Na Taconera, Son Bessó, n’Aguait i  s’Entrador.