Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 541
S'Arracó 0 - Escolar 3

 

Crònica CLV

Benvinguts siau, estimades i estimats amics futbolers, tots quan sou!

Dins un dissabte horabaixa esplèndid i envoltat d’un paisatge espectacular s’ha disputat a S’Arracó -on el bon Jesús va deixar de fumar- el partit corresponent a la quarta jornada de lliga d’aquesta, tan identitària, primera regional.

Abans de res, vull donar el més sentit condol al president de l’Escolar senyor Vega de part de tota la redacció de Cap Vermell i del qui subscriu aquesta crònica. Doncs, aquesta setmana, tristament, ha hagut d’acomiadar-se de la seva mare. Per aquest advers moment, avui, abans de començar el matx, s’ha guardat un respectuós i sentit minut de silenci a la memòria de la difunta. En pau descansi.

Gratant, gratant he pogut esbrinar el motiu del perquè, la jornada anterior, no es va guardar el corresponent minut de silenci a la memòria d’en Joan Sancho ‘Jusan’. És del tot comprensible que el president de l’Escolar, atabalat i força preocupat, davant els tristos esdeveniments que se li acostaven, estigues en cos, cor i ànima al lloc on li pertocava ser. Amb tot aquest escorç és normal i justificable que qualsevol persona faci un oblit fora cap mena de mala intenció. Per jo, i supòs que per tothom, el president de l’Escolar queda prou justificat. Sabem, també de bona tinta, que en el pròxim partit que es jugui al Figueral, aquest minut de silenci que resta pendent, es farà així com pertoca.

Recordeu aquell acudit que deia: cent mil xinesos jugant a futbol dins una cabina de telèfons... Doncs, aquesta metàfora còmica en ve com anell al dit, perquè pugueu entendre les reduïdes dimensions del coquetó i peculiar camp de futbol del llogaret de S’Arracó. Malgrat això, ja us dic per endavant, que així mateix, en trobarem qualcun de més taperot encara.

L’alineació disposta pel millor míster Moll ha estat la següent: Toni López (3) sota els tres pals. Defensa de quatre: Dani Vidal (3) pel lateral dret i en Lucas (3) el charruá pel lateral esquerrà. Al centre de la defensa: Granados (3) i Torres (3). Joan Sard (3) El Patró de la barca com a pivot i conductor del joc. A la rodera de la dreta en Juanma Crespo (3). A la rodera contrària en Javi Garcia (3). Pel camí d’en mig en Sosa (3). De pivot atacant en Colombo (2) i al capcurucull de l’atac en Ruedas (3) el ràpid i esmunyedís Espeedy Gonzales. A l’espera d’esdeveniments i asseguts al banc de la paciència en Colau Sureda (2), Sebastià Florez (2), Abdou Khadre (2) El Califa i Javi Barrantes Capilla (3) Matrix.

L’àrbitre, ha estat un jovenet força perepunyetes i un llepafils amb molt de perill i toxicitat. Un bufa xiulets més propi d’estar tancat a un psiquiàtric, controlar el galliner a un partit de futbolí o regular el trànsit a qualsevol rotonda, que no estar enllestit per dirigir un partit de futbol. Abans de començar el partit, dur de cap, ha passat rigorosa revista a la indumentària de tots els jugadors. Davant tanta tocada d’ous del primmirat una espectadora local ha insinuat: «àrbitre, millor que juguin despullats i en sortim més aviat...» (no coment).

Aquest gallimarsot, al minut setze ha trobat in fraganti a Lucas que portava un escalfador de cuixes obscur sota els seus calçons curts. Pecat mortal... tot dret a la foguera! Quina trabucada de carro que li ha arriat al pobre charruá, estorat i bocabadat del tot, enfront de l’envestida arbitral: «¡quitese esto ahora mismo!», li diu el mediador esquitxant saliva per tot arreu.

En Lucas, sense pensar-ho dues vegades, tot xino-xano surt del camp per la part de més a prop i es baixà els calçons blancs de l’equipatge reglamentari. Tot seguit, fora cap mania ni una, es lleva l’escalfa cuixes. Ja em tens en Lucas amb el cul a l’aire, els dallonses que s’engronsaven banda a la banda i el ‘siurell’ a la vista de tota la clientela. Fora posar-se gens nerviós s’ha tornat a posar els calçons blancs de l’Escolar i... «A jugar!» com deia, baixant la mà plana, en Joaquim Prats. L’àrbitre tot seguit li ha mostrat la targeta groga, però no per l’escena i armar un Cristo sensual entre el públic femení que no se’n podien avenir de l’espectacle de franc, sinó per entrar al camp fora demanar-li el pertinent vist i plou per fer-ho. Bàmbol de Búger!


La primera part no ha sigut res de l’altre món; igual que un xiclet de segona boca. L’Escolar amb les línies ben col·locades ha jugat, a veure venir i prou endarrerit, als vermells-i-negres dels arraconats. Les poques vegades que hem pressionat al rival hem aconseguit la pilota. El domini ha sigut altern, però no hem patit ensurts de gravetat. La nostra defensa, molt sòlida i ben situada ha estroncat les minses escomeses dels locals.

En Granados i en Torres, vuit anys després, han tornat a ocupar el centre de la defensa. En Granados, ja alliberat del via crucis sotmès de quan l’han fet jugar per banda esquerra, ha estat força encertat i resolutiu en totes les seves accions. En Torres està agafant, fora presa, però fora pauses el ritme de competició que li manca. Ha jugat a un bon nivell i ha donat seguretat a la filera defensiva. Pel meu gust una mica massa tranquil. En Dani Vidal avui ha estrenat titularitat i ha complit amb encert i esforç com el qui més. És bo sabre que a un moment donat hi ha recanvis de qualitat que poden assumir la titularitat. Al minut seixanta-dos ha estat substituït per ‘Matrix’. Sembla, que a la fi, s’ha trobat un lateral esquer que és esquerrà de veritat. En Lucas ha complit en nota. I tant! Ha controlat perfectament totes les escaramusses que el contrari ha fet pel seu costat i ha interactuat amb efectivitat amb en Garcia a l’hora d’atacar. Al minut noranta ha estat substituït per en Colau Sureda.

En Joan Sard s’ha sortit destrossant el tauler de joc. Hi ha massa diferència en el rendiment de l’equip quan juga en Joan. Ha bellugat a l’equip a ritme de samba. Ha dominat el joc aeri i ha trepitjat àrea amb encert i perill. Ell, és El Patró que porta encertat i ferm el timó de l’equip.

A Sosa no el coneixia, però ha mostrat uns quants detalls tècnics de qualitat. No s’ha tallat un pèl a l’hora de cercar porteria des de fora de l’àrea. Quan endevini porta farà gols. Segur! Ha combinat i s’ha entès de cine amb els seus companys. Un altre recanvi de qualitat que pot ser un titular prou profitós quan ell vulgui. Al minut seixanta-dos ha estat substituït per en Florez. En Crespo i en Garcia has sigut dos ganivets esmolats que han fulminat i arrasat competint per les seves bandes. Han aportat equilibri i solvència en tot moment. En Crespo, tant fener, efectiu i regular com ja ens té acostumats. En Garcia avui l’he vist més entusiasmat amb el seu joc. Ha ajudat amb potència en defensa i ha creat un perill molt interessant amb atac. En tot moment s’ha mostrat i ha cercat la participació amb el joc. Ha reviscolat!

En Colombo ha ocupat, fora gavardina, la mitja punta. Malgrat ser el més discret de l’equip ha col·laborat i ha intentat ser la baula entre mitjos i atacants. En Ruedas ha tornat pels seus furs i ha brillat. Al minut cinc ha gaudit d’una bona oportunitat de gol. S’ha mogut a dreta i esquerra creant espais que els seus companys han pogut aprofitar. L’hem vist ràpid i falaguer. Al minut setanta-cinc ha estat substituït per n’Abdou.

A la segona part el joc ha canviat. Els dos equips han imprès un ritme més dinàmic al combat. L’Escolar ha pressionat amb eficàcia la sortida de pilota dels locals. Hem fet mal! Molt!! Hem cercat i trobat l’esquena dels defenses de S’Arracó. Una d’aquestes pilotes és aprofitada, al minut cinquanta-cinc, pel ràpid i àgil Ruedas que, en carrera, ha deixat assegut al porter local, i a porteria buida, ha marcat el zero a un.

L’Escolar, malgrat anar per davant, no acaba d’imposar el seu domini. Passem uns moments de certs dubtes. Sorgeixen incògnites! S’Arracó pega dues revinclades i ens fa unes quantes jugades de perill, que en López i la defensa, desbaraten encertadament. En Ruedas torna a fer una altra genialitat de les seves, driblant sobre la retxa de fons, a mig equip de S’Arracó. Per molt poc no acaba en gol.

Fins al minut seixanta-dos s’han alternat per ambdós equips les arribades a porteria. Els porters han començat a guanyar-se el sou. Ha estat a aquest mateix minut, quan en Barrantes ha entrat al camp. L’Escolar, automàticament, s’ha fet amb el domini del centre del camp i s’ha fet l’únic propietari de la pilota. En ‘Matrix’ tot sol, amb quatre intervencions i quatre corregudes, s’ha carregat l’equip a les espatlles. Ha revolucionat en positiu el joc dels gabellins.

Al minut vuitanta n’Abdou gaudeix, abusant d’individualista, d’una bona ocasió de gol. Al vuitanta-quatre, en Torres passa la bolla al Patró i aquest fa una centrada dins l’àrea petita que El Califa remata de cap. Un dos a zero que fa justícia i que tranquil·litza el joc i el marcador. Ja, al minut noranta, gran jugada de Garcia per la banda esquerra. Quan arriba sobre la línia de fons fa la passada de la mort i, n’Abdou que venia des de darrere, només ha d’arronsar la pilota. Segon gol del senegalès; zero a tres i partit sentenciat!

Bona segona part de tot el bloc de formigó armat de l’Escolar, tècnic inclòs! En Jaume Moll ha sabut llegir molt bé el partit. Ha encertat els canvis i amb el tempo d’aquests. Gran resultat a un partit on les baixes d’Edu Flaquer i de Josep Herrada ens feien sospitar d’un resultat més incert. Tres punts força merescuts que serveixen per enfortir els ànims de l’equip i afrontar el pròxim partit amb el Sencelles amb més confiança i optimisme. No cal dir que els de Sencelles, amb els mateixos punts que nosaltres, és un equip assequible. No cap altre resultat que no sigui la victòria. El resultat d’avui, juntament amb els obtinguts pels altres equips, han fet que ens situem sèptims a la taula classificatòria a un sol punt del líder La Unión. Al·lots i al·lotes d’aquesta plaça, això convida ferm!

Visca l’Escolar victoriós!

Biel Torres


Fotos: BEST