Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 664
Escolar 0 - Porto Cristo 0


Crònica CLIV

Benvinguts siau, estimades futboleres i futbolers, tot quan sou!

Tercera jornada de lliga i primer partit jugat dins el nostru estimat Figueral. Com a primer partit jugat a casa, avui ens tocava portar dol i guardar el corresponent minut de silenci a la memòria d’en Joan Sancho ‘Jusan’. En Joan fou un jugador de l’Escolar dels anys seixanta que, malauradament, ens deixà aquest més passat de setembre. A més d’una bona persona, era un seguidor empedreït de l’escolar i de tot el que fes referència a l’actualitat gabellina. Ara mateix, el trofeu de l’esportivitat al primer equip, porta el seu nom. Estimat Joan, descansa en Pau!

Malgrat la directiva estar assabentada d’aquesta circumstància social l’equip no ha portat dol ni s’ha fet el corresponent minut de silenci. I què hem de fer?

Com a seguidor i aficionat de l’Escolar he sentit vertadera vergonya enfront d’aquesta falta de delicadesa per part del politburó de l’Escolar. Una vegada més, l’actual directiva s’ha passat pel forro dels collons les més elementals normes protocol·làries i una petita part de la història del nostre club. Qui pets envia, merda espera!

Com a seguidor que es desplaça a veure els partits a fora camp, avui he trobat a faltar, a l’entrada del nostru Figueral la corresponent taquilla recaptatòria. Quan visiten Porto Cristo ens clavaran, fora vaselina, entre sis i deu euros per poder entrar a veure el corresponent partit. L’Escolar, sempre tan càndids i innocents semblem una vertadera O.N.G. Serà per doblers!
 

Com ja vaig aventurar la setmana passada el derbi d’avui ha estat un partit força complicat. A més de la sabuda dificultat esportiva l’Escolar ha hagut de rivalitzar contra unes lesions inesperades i contra les expulsions d’un àrbitre capritxos i tan dolent com els altres àrbitres. El Porto Cristo mai ha sigut un rival fàcil o amable. Això ja ho sabem! El Port és un equip que sempre surt a competir i avui ens ha demostrat que no ha vingut a fer-nos una visita de cortesia. Aquest horabaixa calorós de tardor hem pogut presenciar un partit de futbol com els de sempre: de patiment, nervis i per menjar-se les ungles dels dits de les mans i dels dits dels peus.

Comencem per l’alineació que ha tingut a bé ordenar el míster Jaume Moll. Toni López (2) a la porteria. Una defensa de quatre afilerada per: Jaume Torres (2) al lateral dret. Josep Herrada (2) i Javi Maya (2) com a centrals. Xavi Granados (2) al lateral esquer. Juanma Crespo (2) a banda dreta. Javi Garcia (1) a banda esquerra. Joan Sard (1) com a pivot. Javi Barrantes (3) i Edu Flaquer (2) al centre del camp. A la punta de l’atac n’Abdou (1). També han participat del joc: Sergi Vanrell (2); Lucas Ariel Fernández (1) i en Federico Pérez Colombo (1). A la banqueta també hi havia en Daniel Vidal (-); Josep Maria Sosa (-); Ruedas (-) lesionat i Sebastian Florez (-). No en vist: en Jaume Faba i a Colau Sureda.

La primera part no ha tingut un dominador clar. Els dos equips pens, que per un excés de respecte, han pecat un poc de conservadorisme i han cregut més oportú posar a cobro la porteria de l’equip que desplegar un atac inconformista i valent. No ens hem d’enganar: el joc no ha sigut brillant per ambdós equips i majoritàriament ha transitat per un centre del camp poblat i resolutiu. Malgrat que el partit no ha sigut res de l’altra món, sí que en vist a un Escolar que ha corregut i que ha demostrat una aptitud important. Si no haguera estat per les lesions i l’expulsió de n’Edu tal volta ara parlaríem d’un altre resultat més engrescador.

Així mateix, l’Escolar ha gaudit de sis bones ocasions de gol per sols dos del Porto Cristo. El primer incident del partit ha estat al minut sis de la primera part. N’Abdou i el número cinc del Port han xocat i el jugador vermell ha hagut de ser substituït amb un bon trenc a la cella. Al minut deu un esplèndid remat d’Edu Flaquer que el porter del Port ha refusat després d’una magnífica parada. Al minut onze un fort tret des de fora l’àrea del Porta Cristo ha sortit per la dreta de la porteria d’en López. Al minut dotze l’Escolar ha gaudit d’una oportunitat on s’han fet entre quatre i cinc intents de remat. Al minut vint-i-tres el segon ensurt de l’horabaixa: en Joan Sard ha de ser substituït per unes molèsties físiques que no li permeten continuar dintre el terreny de joc. L'ha substituït en Sergi Vanrell, malgrat que ha estat prou encertat, se l'ha vist ranquejant per la lesió patida dins Port i Pollença. Aquest canvi ha fet que Javi Maya ocupes el centre del camp i Jaume Torres passes del lateral dret al centre de la defensa. Un Jaume Torres que ha anat de menys a més i que se l'ha vist més segur de central que no de lateral. Al minut vint-i-quatre, bellíssima jugada per banda esquerra que és rematada per Abdou i el porter del Porto Cristo es llueix convertint-se molt prest amb el millor jugador dels vermells. Al minut vint-i-sis a una treta de cantonada desaprofitem una altra bona ocasió de gol. Al minut trenta el Porto Cristo reclama unes possibles mans dins l’àrea de l’Escolar. Al minut quaranta-cinc en Javi Maya treu una falta que Herrada remata de cap a fora completament lliure de marca.

En resum: una primera part fora un domini clar per cap dels dos equips. L’Escolar ha gaudit de més ocasions de gol, però es veu ineficaç i amb la pólvora banyada davant la porteria rival. L’Escolar ha abusat d'endarrerir constantment el joc i la pilota. Hem trobat a faltar pilotes a les bandes i centrades cercant l’esquena de la defensa contrària. Avui la profunditat i la ruptura amb brillat per la seva absència.


La segona part ha sigut un calc de la primera. Dos equips tímids que volien, però que han optat per defensar i guarnir la seva rereguarda. Al minut cinquanta-vuit el segon ensurt de l’horabaixa. En Javi Maya després d’una mala rematada s’ha lesionat, i ha sigut substituït per Federico. Al minut seixanta-nou jugada d’en Juanma per banda dreta, Abdou finalitza amb una rematada força minsa que acaba dins les mans del porter visitant. Al minut setanta-u després d’una jugada prou discutida n’Edu Flaquer veu la segona targeta groga. N’Edu abandona el terreny de joc força enfadat amb un àrbitre que ha demostrat ser molt dolent. Sard, Maya i Edu Flaquer tres dels millors jugadors de l’Escolar a la dutxa. A partir d’aquí en Javi Barrantes ‘Matrix’ s’ha tirat l’equip a l’esquena i s’ha convertit en el líder i en un clar referent per l’Escolar. Al minut setanta-cinc en Torres ha salvat in extremis i sobre la mateixa retxa de la porteria el que semblava seria el primer gol del Porto Cristo. Al minut quaranta un desaparegut Garcia ha engaltat una bona pilotada que el porter visitant ha refusat. Dos minuts més tard el número setze del Porto Cristo ha estat expulsat per veure la segona targeta groga.


El partit no ha donat més de si. Un Porto Cristo molt conservador que no ha sabut aprofitar, quan era l’hora, la superioritat numèrica obtinguda durant bona part d’aquest segons temps. Dos equips que han corregut i s’han esforçat fora aconseguir cap recompensa. Un partit força net i correcta per les deu targetes que l’àrbitre ha mostrat. Qualsevol dels dos equips, malgrat no merèixer-ho cap dels dos, hagueren pogut guanyar el derbi. Pens que l’empat, després dels ensurts patits, ha sigut un mal menor per l’Escolar i un resultat just pels dos equips. La no participació d’un Ruedas lesionat, també s’ha notat a l’hora d’atacar la porteria contrària. En trobat a faltar els seus típics, un contra un, que sempre ens emocionen i ens tenen amb un ai al cor. Un Escolar conformista que perdona massa les seves oportunitats de gol i que segurament, més prest que tard, aquesta falta de gol ens passarà factura. Esper que la puguem pagar!

El pròxim desplaçament serà més enllà de la fi del món; allà on el bon Jesús va perdre les sandàlies! Visitaren minvats de jugadors titulars expulsats i lesionats el llunyà camp de s’Arracó. Aquest equip, malgrat que encara no ha guanyat ni ha perdut cap partit no ens regalarà res. Aquest equip del Galatzó mallorquí està confeccionat amb els jugadors que l’Andratx no ha tingut a bé fitxar. Si volem treure qualque cosa positiva d’aquest reduït terreny de joc, ens haurem de fermar ben fort les sabates. Tot el que sigui puntuar serà ben rebut. No estaria de més encendre qualque ciri…

Visca l’Escolar victoriós!

 

Biel Torres
fotos: BEST



Trofeu Regularitat temporada 23/24 - In Memoriam Joan Sancho ‘Jusan’

Fins a la tercera jornada.

 

1r.- Toni López..............7 punts.

2n.- Javi Barrantes........ 6 punts.

2n.- Juanma Crespo...... 6 punts.

2n.- Eduard Flaquer...... 6 punts.

3r.- Josep Herrada......... 5 punts.

3r.- Javi Maya............... 5 punts.

3r.- Joan Sard................ 5 punts.

4t.- Jaume Torres.......... 4 punts.

5è.- Javi Granados........ 3 punts.

6è.- Javi Garcia............. 2 punts.

7è.- Miguel Ruedas...... 2 punts

8è- Sergi Vanrell........... 2 punts.

9è.- Abdou.................... 1 punt.

9è.- Jaume Faba............ 1 punt.

9ºè.- Lucas Ariel........... 1 punt.

9è.- Federico Pérez....... 1 punt.

9è.- Dani Vidal............. 1 punt.

9è.- Sebastian Florez.... 1 punt.

10è.- Josep Maria......... 0 punts.

10è.- Colau Sureda....... 0 punts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trofeu Esportivitat temporada 23/24 – In Memoriam Marcelino López

Fins a la tercera jornada.

 

1r.- Juanma Crespo...... 0 – 270’ jugats.

1r.- Toni López............ 0 – 270’ jugats.

2n.- Joan Sard.............. 0 – 207’ jugats.

3è- Miguel Ruedas...... 0 – 180’ jugats.

4t- Sergi Vanrell........., 0 – 80’ jugats.

5è.- Jaume Faba........... 0 – 78’ jugats.

6è.- Josep Maria Sosa.. 0 – 61’ jugats.

7è.- Sebastian Florez.... 0 – 39’ jugats.

8è.- Lucas Ariel............ 0 – 35’ jugats.

9è.- Federico Pérez....... 0 – 31’ jugats.

10è.- Dani Vidal........... 0 – 18’ jugats.

11è.- Javi Garcia......... -1 – 270’ jugats.

12è.- Javi Maya.......... -1 – 239’ jugats.

13è.- Javi Barrantes.... -1 – 180’ jugats.

14è.- Jaume Torres..... -1 – 135’ jugats.

15è.- Abdou Khadre... -1 – 108’ jugats.

16è.- Josep Herrada.... -3 – 270’ jugats.

17è.- Javi Granados.... -3 – 232’ jugats.

18è- Edu Flaquer........ -4 – 222’ jugats.

19è.- Colau Sureda........ 0 – 00’ jugats.

 

Criteris a l’hora de puntuar: