Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1578

Per Miquel Bestard






19 temporades secretari de l’Escolar.

(En record en el quart aniversari del seu decés)











Els inicis de qualsevol activitat sempre són els moments més difícils a diferència de quan està consolidada.

Vicenç va ser el secretari a l'inici de la segona fase del club per la qual cosa tot partia de zero, una dada important les denou temporades de secretari ho va fer d'una manera altruista.

Vicenç des de nin portava dins la seva afició al club de Capdepera, el seu pare Vicenç Nadal era mestre de l'escola de Cala Rajada i al costat de Miquel Moll, l'altre mestre de Capdepera van ser uns dels fundadors de l'Escolar l'any 1946, d'aquí el nom d'Escolar, nom que sempre ha unit els nuclis de població del municipi de Capdepera.

A l'inici de la tercera fase 1966-67- el president Sebastià Pascual convidà en Vicenç a formar part de la directiva del club per realitzar les gestions a Palma, ja que Vicenç treballava a Ciutat, després va seguir de secretari amb la presidència de Felipe Cardiel i quan va començar a treballar a Artà (professionalment), Jaime Massanet "Mito Coix" li va demanar que continuàs de secretari. Després continuà en els mandats de Pep Gallego, Miquel Casellas, Joan Vaquer, Miquel Bestard, Pere Morey i Maties Sánchez.

En els seus anys de secretari l'Escolar va inscriure el bàsquet i un equip de vòlei. El bàsquet continua ara amb el nom de Costa de Capdepera, el vòlei va ser més difícil: va tenir les seves temporades i després va decaure.

En la seva estada de secretari va conèixer els següents entrenadors del primer equip: Pep Pinya, José García, Tatono, Salvador Moll, García-Plata, Jaume Amer "Taqueta", Santi Puñol, Miquel Bestard, Pere Rius, Pep Fuster, Paco Acuñas, Jaime Mascaró, Guillem Danus Ferrer, Pep Gallego, etc. i amb l'equip d'aficionats destacar en Joan Terrassa i Guillermo Danus Servera

Al llarg de quatre anys va ser el representant dels aficionats de Mallorca a la junta directiva de la Federació Futbol Illes Balears.




Per l'esquerra Vicenç Nadal; 7è Sebastià Seguí, president de la Balear; 8è Pablo Porta, president de la Federació Espanyola; 9è el més alt, Alzamora, secretari de la Federació Balear.




Miquel Bestard