Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2373

L’equip Illes Balears Ballooning en el Campionat del Món
Àustria 2008
de globus aerostàtic.

Bona actuació de l'equip gabellí, format per Jordi Aracil
i  Javi Macarro de PILOTES FORA
 
Espectacular reportatge fotogràfic



CAMPIONAT DEL MON AUSTRIA 2008 DE GLOBUS AEROSTÀTIC

 L’equip Illes Balears Ballooning ha participat a la 18ª edició del Campionat del Món de Globus Aerostàtics celebrada a Àustria entre el 13 i el 20 de Setembre.

Hi participaven 100 globus de tot el món, els millors de cada país: 9 equips alemanys, 8 americans, 7 japonesos, 6 anglesos i després la resta de paisos aportaven 4, 3, 2 o 1 equip participant. L’equip espanyol estaba format per 3 equips.

El mal temps va fer acte de presència els primers dies i no es va poder volar.
L’equip acumulava hores d’avorriment al mateix ritme que kilos extra proporcionats per la gastronomia local a base d’escalops i pizzes (no hi havia molt més per triar). Tan sols unes excursions a Viena i Bratislava els van animar. En total es van disputar 14 proves i els representants gabellins van acabar a la 29ª posició a la classificació final. Però la notícia va ser que fins la 10ª prova l’equip format per en Jordi Aracil i Javi Macarro (membres del programa esportiu radiofònic PILOTES FORA) era la sorpresa del campionat i mantenia la 6ª posició entre els millors del món. En els darrers 30 anys d’història dels campionats del món, només una vegada un pilot espanyol havia acabat entre els 10 primers, va ser el català Carles Lladó, que aconseguí la desena posició l’any 1999, també a Àustria, en un campionat molt curt de només 10 proves.

Es presentava doncs una ocasió única, però al darrer vol de 4 proves del campionat va ser terrible per a l’equip gabellí. Una gran retenció de trànsit els va fer perdre temps a la sortida i després els vents locals de l’alba, que fins aquell moment bufaven constants, es van aturar després de la primera prova. Amb un quilòmetre de desavantatge respecte a la resta de globus, es va intentar pujar a mes de 2.500 metres per a trobar corrents de vent favorables, però tampoc va resultar, va ser pitjor.
El desastre estava servit i només quedava somiar en una altra ocasió i pensar que es pot guanyar algun dia. El darrer vol van suposar pocs punts i endarrerir-se fins al lloc 29, que resultà el definitiu. D’altra banda, l’objectiu inicial era quedar entre els 30 primers i aconseguir una plaça extra per a Espanya per al pròxim mundial. Entre els pilots que lluitaven pel títol hi va haver fins a tres campions mundials i distints campions d’Europa que varen quedar classificats darrera del mallorquins. L’equip de Capdepera va rebre les felicitacons de la resta de pilots.

El Campió va ser el francès Francois Messines, seguit del rus Alexander Medvedesky i del també francès Stephane Bolze.
 Ara l’equip d’Illes Balears Ballooning participarà en el Campionat de Catalunya, el proper mes de novembre, on es jugarà la classificació per a l’europeu de l’any que ve.

Aquí teniu algunes fotos espectaculars.
 
Image

Image

Image

Image

Image

Image

PILOTES FORA