Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1491
La riquesa del bàsquet
Salva Fuster

 

Juga, comparteix, gaudeix, aprèn a lluitar i a esforçar-te, a ser disciplinat, a relacionar-te amb un conjunt de persones amb diferents capacitats i motivacions ...

Aquest és el resum després de deu anys de la meva infància i joventut dedicats al bàsquet. He tingut la sort de jugar en tres clubs, en els que he pogut créixer i competir com a jugador i on he conegut a grans companys i entrenadors (CB Artà, CB Joan De La Creu i CB Sant Josep Obrer).

 Em considero afortunat per haver pogut aconseguir un campionat de Balears (Capdepera) i assistir a l'Campionat d'Espanya (Burgos) en la categoria cadet. També pel fet d'haver-me enfrontat a jugadors professionals com Víctor Claver (Pamesa València), Quino Colom (Caprabo Lleida) o Pere Tomàs (Sant Agustí i abans de fitxar pel DKV Joventut). Si només esmentés aquestes històries per descriure la meva relació amb aquest esport, em estaria oblidant de la part més important.

Quan miro enrere, de vegades amb enyorança de tornar a sentir tot allò, el primer que em ve al cap són totes les persones amb les que vaig poder compartir vestidor, partit o qualsevol esdeveniment relacionat amb aquest esport. Totes elles em traslladen a moments concrets, els quals m'han permès créixer i enriquir-me a molts nivells. Els grans amics, els grans ensenyaments o les capacitats per afrontar el meu dia a dia, són alguns dels meravellosos regals que m'ha fet el bàsquet.

"No preguntis el que els teus companys d'equip poden fer per tu. Pregunta què pots fer tu pels teus companys. " Màgic Johnson

 Al cap i a la fi, les victòries i èxits que hagi obtingut han estat una motivació extra per seguir gaudint del bàsquet. I una derrota, l'oportunitat per lluitar una mica més i millorar. El bàsquet ens enriqueix, entrenament a entrenament i partit a partit, per ser persones amb majors habilitats socials, capacitat de lluitar i esforçar-se, de seguir una disciplina i de practicar esport. Aquesta serà la nostra riquesa i el que ens permetrà ser més feliços en les nostres vides. Aprèn d'ell i gaudeix del bàsquet!

 "He fallat una i altra vegada a la vida, per això he aconseguit l'èxit." Michael Jordan

"La força de l'equip està en cada membre individual. La força de cada membre està en l'equip." Phil Jackson




Salva Fuster