Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1615
La carrera va recórrer el passeig marítim de Cala Rajada, des de la plaça Castellet fins a n’Aguait



El passat diumenge dia 8 de març de 2020 es va dur a terme la tradicional cursa per la dona al nostre municipi. A poc a poc la gent es congregà a la plaça Castellet on el grup de Capdepera Activa de l’Ajuntament ja repartia les primeres camisetes que s’havien comanat prèviament. S’esperà un total de 700 persones, que feren acte de presència.


Seguidament, Carme Loshuertos llegí el manifest que havia elaborat el col·lectiu Esperit feminista per a l’ocasió. En un clar acte reivindicatiu, la seva veu va posar de manifest les diferències salarials entre homes i dones, així com que el capitalisme és el principal causant d’aquests desequilibris. També va fer una denúncia dels nombrosos casos de violència de gènere que portam enguany.





Després, les corredores ja esperaven el «tret» de sortida, que va donar de dret el representant principal de Capdepera activa. Tal vegada, el xivarri, va entorpir el discurs feminista, que potser que fos una mica llarg per una ocasió amb un nombre tan elevat de gent. Fos el que fos, el discurs va complir amb les expectatives de reivindicació i els marxaires varen començar la caminada.



Mares, filles, fills, nenes en carret i fins i tot gent major es preparava per arribar fins al punt final d’aquesta marxa reivindicativa, els turistes miraven entre estranyats i sorpresos des de les terrasses obertes i la gent avançava pel passeig en una filera que s’allargava com una serp multicolor, quan passà la corba de na Ferradura; a Son Moll, alguns dels caminants tornaren a rere i quan es pujava la costa del sender de les Atzavares, alguns corredors ja venien de tornada. La jornada va ser assolellada, tot i que el vent feia que refresqués, les camisetes liles feien que l’ambient fos més festiu. 


Finalment, a la tornada, la paradeta amb disc jockey seguia la seva marxa particular (tal vegada amb la música molt elevada), a la plaça oferiren l’habituallament de coques, fruita, i aigua. Es respirava un ambient alegre i la gent aprofitava per fer-se fotografies. En definitiva, la cursa de dia 8 de març serveix per reivindicar el paper de la dona en la nostra societat, un rol molt important que de cada vegada cobra més presència en tots els àmbits, però que encara té molt de terreny per conquerir. Esperem que així sigui i que la cursa continuï estenent el lila per tot el nostre litoral gabellí...i més enllà. Visca el 8 de març (que és cada dia)!

JCG