Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1990
Temporada 1995-1996 (3)

  


Festa del cinquantenari,

8 i 9 de juliol de 1996


 

Una gran efemèride, recordada pel poble de Capdepera, a la qual foren covidats els exjugadors, segons una llista que van aportar persones que en el seu moment van estar vinculades al club. Lògicament, algun jugador es va deixar sense convidar, en no poder-ne localitzar residència, a més d'algun oblidat per la comissió de festes nomenada a tal fi. Els oblits o errors mai s'han de atribuir a la intenció de discriminar la persona. Al costat d'exjugadors, també es van convidar exentrenadors, exdirectius i persones que en el seu moment van treballar per al club. Perquè la festa arribàs a tothom que hi estigués interessat es van repartir programes per tot el municipi, junt notes per a la premsa.

Cal destacar la gran tasca d'en Vicenç Nadal, que es va involucrar de ple en la comissió, dedicant-hi moltes hores. En Tomeu Pascual "Papa" va ser el relacions públiques del cinquantenari.

La festa va estar organitzada pel C.E. Escolar, patrocinada per l'Ajuntament de Capdepera, amb la col·laboració del Govern Balear, Col·legi d'Àrbitres, Consell Insular, Ultra Cars, Orquestra Cala Agulla, R.C.D.Mallorca, F.C.Barcelona, Associació Hotelera de Capdepera, etc.

En rimer lloc es va pensar que un equip de l'Escolar participàs en el cinquantenari i ho va fer amb l'equip Aleví. L'Escolar creà el primer torneig Ramón de ses Cuines, en homenatge al president recentment mort, torneig que es va institucionalitzar i que se celebrà durant les deu temporades següents, a les festes de final de temporada.

  




Es va jugar un triangular entre entre jugadors d'una selecció de Mallorca, F.C.Barcelona B i R.C.Deportivo Mallorca B. El seleccionador de Mallorca va ser el mancorí Paco Acuñas, que en dues ocasions havia dirigit el primer equip de l'Escolar, a Tercera Divisió i a Primera Regional.

Amb el R.C.D. Mallorca es va alinear el porter gabellí Tomeu Pascual i amb la selecció de Mallorca, Miki Vives, també porter de Capdepera.

L'equip representatiu de Mallorca en el primer partit va batre per 4-0 el R.C.D. Mallorca B; en el segon partit es donà el resultat Selecció Mallorca, 0 - F.C. Barcelona B, 0; i en el tercer partit, R.C.D.Mallorca B, 0 - F.C.Barcelona B, 0. La classificació final quedà així: 1r Selecció de Mallorca, 2n F.C. Barcelona, 3r R.C.D. Mallorca

En el primer memorial Ramon de "Ses Cuines", l'Artà va ser el guanyador, seguit de l'Escolar, el Badia i el Porto Cristo. Un cop acabats els partits hi va haver lliurament de trofeus per als jugadors més regulars de cada categoria de l'Escolar de la finalitzada temporada 1995-96, i distincions per a expresidents i col·laboradors. Després es va servir un aperitiu i refrescs per a tothom, acompanyats per una excel·lent actuació de l'orquestra Cala Agulla.




  

  



Miquel Bestard