Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2057
1992-1993 (1)

  






Ramón Sánchez “de ses Cuines”, president d'una gestora


Sabent que Matías Sánchez havia presentat la seva dimissió com a president, amb la ferma idea de no continuar, al final de la temporada 1991-92, des de l'impuls de Pep Gallego i Jaume Moll es van començar els contactes tècnics i jugadors que per diferents motius no es trobaven sota la disciplina de l'Escolar. Es pretenia agrupar-los de cara a la nova temporada i sels anà informant dels nous plans de la directiva, que incloïen la promoció de noves idees, entre les quals canviar el model de club per a col·locar-lo a l'alçada de l'exigències del moment, amb projectes nous i avançats i amb la distribució d'àrees de treball. Va haver-hi reunions primer al bar Albatros, que regentava en Pep Gallego, i després continuaren al primer pis de la cafeteria l'Orient de Capdepera; reunions encapçalades pels esmentats Pep Gallego i Jaume Moll, i que comptaren amb molts d'assistents. Abans de presentar una candidatura ferma, els assistents a les reunions van voler donar una treva fins al 30 de juny per si hi havia altres persones interessades en el club. Se celebrà una assemblea en què es va triar en Ramon Sánchez com a candidat a president d'una gestora, i es van oferir per a col·laborar: Jaume Moll, Pep Medina, Pedro Sancho, Pep Serra, Miquel Cassellas Calobra, Carlos Loshuertos, Vicenç Nadal, Miquel Bestard, Jeroni Sureda, Llorenç Siquier, José Herrera, Colau Mayol, Pep Gómez-Quintero, Bartomeu Fuster, Llorenç Garau Mestrès, Climent Garau, Damià Cassellas, Pepe Muñoz, Pedro Reche, etc. Entre tots van formar la gestora d'on sortirien els distints càrrecs Els primers contactes de la gestora van ser amb el regidor d'esports de l'Ajuntament, i després es van mantenir contactes amb els jugadors del primer equip i amb els pares dels jugadors del planter. El 20 de juny de 1992 va quedar constituïda la nova gestora.



Ramón Sánchez López, president

Ramon Sánchez López, més conegut com a "Ramon de ses Cuines", casat amb Adela, pare de dues nenes, Adela i Ana Bel, feia més de 25 anys que residia a Cala Rajada. Era un enamorat de l'esport en general i en especial del futbol, una persona oberta al diàleg, i aviat entre els directius de la gestora hi va haver una distribució de càrrecs. Es van formar tres comissions: Econòmica, encapçalada per Jaume Moll (vicepresident) i Pep Medina; esportiva, amb Miquel Bestard al capdavant, i després amb Joan Terrassa; i de festes, amb Tòfol Irles, i després amb la col·laboració de Pau Vidal.

Per posar la maquinària en marxa hi va haver molta feina, ja que es va trobar un club que anava a la deriva pel cansament dels anteriors mentors. Un cop aconseguida la junta directiva, Vicenç Nadal i Carlos Loshuertos es van comprometre a ajudar, en el començament de la nova etapa, a posar al dia la secretaria del club.


Amb l'entrada de Ramón es va començar una manera de canalitzar el futbol de poble. Es van instaurar normes com ara imposar una quota als jugadors, o obligar els entrenadors del futbol base a alinear tots els jugadors en un partit, etc. De tot això en parlarem en properes entregues, ja que va ser una nova manera de veure l'esport, fins al punt que, a dia d'avui, moltes d'aquelles idees romanen en el Club Esportiu Escolar.


Miquel Bestard