Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1818
Al futbol base, la targeta blanca valora el Fair Play (joc net). Roberto Conejero Rocha és jugador infantil de l'Escolar.


La Federació de Futbol Illes Balears, va crear la temporada 2016-2017, la targeta blanca per valorar el Fair Play que significa, el jugar net, respectar les normes del joc, els àrbitres, el rival dins i fora del terreny de joc, no fer trampes, etc. Així es vol aconseguir que el Futbol sigui una activitat sense violència.
A la temporada 2017-2018 els àrbitres van mostrar 160 targetes blanques entre el futbol base, futbol sala i de prebemjamines a cadets. Algunes motivades pels jugadors que paraven d'una jugada a punt de marcar el seu equip en veure el porter rival a terra, corregir a l'àrbitre que una acció era culpa seva, penes màximes xutadas fora voluntàriament en no ser justes, entrenadors que van decidir jugar amb menys jugadors perquè el rival no completava el seu equip, ...són alguns exemples.
Entre els deu premiats la temporada passada hi ha Roberto Conejero Rocha, jugador de l'equip infantil de l'Escolar. A Roberto li van mostrar la targeta blanca després de tallar amb la mà un contraatac del seu equip per poder atendre a un jugador lesionat de l'equip contrari.



Per a aquesta temporada 2018-2019 que sapiguem Xisco Garau entrenador d'equip prebenjamí de l'Escolar li van ensenyar la targeta blanca motivada perquè l'equip rival es va presentar amb un jugador menys per a disputar el partit. Xisco va demanar a l'àrbitre que el seu equip jugués amb el mateix nombre de jugadors, sol·licitud que l'àrbitre va accedir de bon grat, ensenyant-li la targeta blanca.

El Fair Play poc a poc es va imposant en el futbol formatiu. L'Escolar és un club que valora especialment el bon comportament dels jugadors, entrenadors, delegats, etc. des de la temporada passada per acompanyar al bon ambient futbolístic i d'amistat convida després del partit a un berenar als dos equips junts que abans s'han enfrontat en el terreny de joc.

Els equips base de l'Escolar donen exemple del Fair Play. El primer equip el qual ha de ser el model de tots els altres conjunts que componen el planter verd no és el patró a seguir, és amonestat amb cartolines grogues i alguna vermella la majoria de vegades innecessàries perquè les protestes a l'àrbitre especialment mai arriben a bon port.

BEST