Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1025
Ramón David Álvarez i Sonia Mirás van ser els guanyadors absolutsEn el marc del Cap de Setmana del Peix Fresc de Cala Rajada s’havia de celebrar el Campionat d’Espanya individual de marxa nòrdica 2018. Aquest Campionat d’ Espanya de la FEDME (Federació espanyola d’esports de muntanya i escalada) estava organitzat pel club Myotragus de Capdepera amb estreta col·laboració  amb la FEBME (Federació Balear de Muntanya i Escalada), mitjançant el Comitè Balear de Marxa Nòrdica, i el patrocini de l’Associació Hotelera Cales de Capdepera i  l’Ajuntament de Capdepera.Així, durant el cap de setmana, hi havia una sèrie d’activitats programades que, degut als aiguats i les inundacions de la comarca de Llevant, s’han vist modificades, una vegada decretats els tres dies de dol en el municipi en memòria  de les víctimes i damnificats.

Divendres, dia 12 d’octubre, se va fer una ruta amb els caminaires vinguts des de la península que consistí en el recorregut del circuit que s’havia preparat pel Campionat, Circuit que agradà molt, tant pel seu traçat com pels paisatges per on discorre. Dues caminaires locals van fer el guiatge de la caminada.El mateix divendres de capvespre a l'hotel Bellaplaya va tenir lloc la presentació de la prova i se comunicà el canvi de lloc per a la seva realització, així com s’havia previst fer el lliurament de dorsals i el transport a Lloret. El Comitè Balear de Marxa Nòrdica i la Federació va decidir canviar el lloc de la competició, per a respectar els tres dies de dol decretats per l’Ajuntament de Capdepera, ja que se decidí no anul·lar el campionat degut a l’assistència de molts de corredors vinguts de la península. Durant tota la prova sentírem comentaris de comprensió i agraïment per l’esforç de l’organització, per poder dur a terme la prova, amb els canvis de darrera hora. En aquest punt Myotragus, va mostrar els seu agraïment als altres clubs de l’illa per la seva ajuda i a l’Ajuntament de Lloret.

 

Abans de la xerrada tècnica, a l'acte parlà el doctor Teo Cabanes, A la seva conferència “Salud y calidad de vida”, va defensar davant un nodrit grup de marxaires i simpatitzants, reunits a l'Hotel Bellaplaya de Cala Rajada, que la marxa nòrdica és l'esport ideal per a millorar la salut i que es troba en la piràmide de la qualitat de vida. La xerrada tècnica anà a càrrec del president del Club Myotragus i organitzador del Campionat d'Espanya, Suso Reixac; el president de la Federació Balear, Xisco Colom i el representant de la Marxa Nòrdica FEDME, Manel Fontanet.La competició de dia 13 va comptar amb la participació de 122 marxadors, celebrant-se la prova de devers 15 quilòmetres, en un circuït (calia fer tres voltes) preparat a la Comuna Lloret de Vistalegre. 

Abans de la celebració de la competició, se va fer un minut de silenci en memòria de les víctimes de les inundacions i també en homenatge a Pablo Ariza recentment finat, a qui se reservà la dorsal nº 1. Cal dir que l’organització va lliurar els 1200 euros aportats per l’Associació Hotelera de Capdepera, quantitat incrementada per les aportacions dels clubs participants i  dels participants que espontàniament van anant aportant.  Van ser uns moments molt emotius, com també ho va ser la lectura d’un recordatori per en Pablo Ariza, llegit per membres del club al que pertanyia: el Club Deportivo Hazten.Pel que fa a la prova, hem comentat que van ser  tres voltes a un circuit ràpid de terra compacta amb moltes pedres, gairebé planer, on es podia practicar la tècnica gairebé sense problemes. Se va instal·lar un bucle de penalització i per primera vegada se va dur a terme un control Anti-Doping realitzat per l’AEPSAD.

Dels 122 marxadors inscrits, 107 marxaires  (54 dones i 53 homes) van arribar a la meta després de fer els 15 quilòmetres de la prova. 

Ramón David Álvarer i Sonia Mirás van ser els guanyadors absoluts amb una magnífica carrera, ja que el nivell d’aquest Campionat de España de Marxa Nòrdica Individual 2018 va ser molt alt. La segona posició absoluta va ser per a Arantxa Pinedo, actual titular de la Copa de España, i Julio José Mayal. La tercera va ser per Anna Englisova i David Ráez. 

Per categories, en veterans B ( la més nombrosa), Begoña Gil de Barroeta i Agustín Urretabizkaia van ser els guanyador; en veterans A, Sonia Mirás i Julio José Mayal, mentre que en veterans C els primers van ser Elsa Alfonso i Pepelu Madina.Pel que fa a les categories  de menors de 40 anys els resultat van ser els següents: en categoria júnior Miriam Naret Vázquez i Pablo Galván; en Promeses, Sandra Ribes i Jorge Astasio; i  en sènior, Ausra Segzdaite i Ramón David Álvarez.Com hem comentat en acabar hi hagué proves de dopatge, motiu d’una mica de retràs en el lliurament de les medalles.

En acabar l’organtizació  va rebre el reconeixement dels marxadors per l’esforç realitzat en la celebració de la prova després de superar tots els entrebancs que van sorgir en el darrer moment.

Els membres del club de Capdepera- Myotragus que va participar van ser:

- 63a. Cati Ferriol (9 veterana B fememí), amb un temps de 1:50:23

- 77a Àngels Alzina  (12 veterana B fememí), amb un temps de 1:52:56

- 79a Rosa Estades (10 veterana A fememí), amb un temps de 1:54:19

- 91a Ana Peris (14 veterana A fememí), amb un temps de 1:57:54

- 94e Paco Galian (17 veterana B masculí), amb un temps de 1:58:23

No se van presentar Pep Fuster i Pep Francisco Pérez

Classificació general:

http://www.fedme.es/salaprensa/upfiles/1496_F_es.pdf

Les classificacions per categories:

http://www.fedme.es/salaprensa/upfiles/1497_F_es.pdf