Temporada 1986-1987 (1)

  

Tercera Divisió

Drets: Toni Fernández, Aurelio, Trini, Roig, Carlos Faba, Joan Serra, Seminario, Bonet, Acuñas (entrenador), Tomeu Fuster (delegat). Acotats: Uceda (encarregat de material), Vecina, Bernat Martí, Jordi Morey, R. Ferrer, Esteve, Tolo Riutord, Martínez i Bernat Palmer.

En aquestes dues temporades liderades per la directiva de Joan Vaquer el resultat era el primordial. Pepe Fuster, l'entrenador de moda la temporada anterior, no ho va ser en aquesta, ja que en els primers partits els resultats no foren favorables a l'equip de Capdepera. En tot cas, en temporades a venir, en Pep Fuster va demostrar la seva vàlua a l'Escolar. La directiva, nerviosa des del primer moment, va pensar de canviar l'entrenador i ho va fer fitxant en Paco
Acuñas, qui el 20 d'octubre de 1986 substituí en Pep Fuster. L'equip, en els primers vuit partits, es trobava amb zero punts i vuit negatius, penúltim de la classificació, en zona de descens. Al final es va salvar la categoria, ja que descendiren Isleño, Sóller i Montuïri. L'Escolar quedà a un punt del davallar.

Paco Acuñas va ser un entrenador que deixà petjada en el seu pas per l'Escolar. Amb el seu títol de Nacional acabat d'obtenir i amb 28 anys, va tenir aquesta oportunitat d'entrenar l'equip verd-i-blanc i no va defraudar. Acabada la temporada, no va voler seguir en el club. S'ha de dir també que en aquesta temporada de Tercera Divisió es produí el fitxatge estrella d'en Jordi Morey, qui havia jugat amb el Mallorca a Segona Divisió A, emb el Poblense i amb el Llevant a Segona Divisió B; va ser el màxim golejador de l'Escolar.

Els jugadors que van ser alineats durant la temporada van ser: Carlos, Ramon, Roig, Aurelio, Fernández, Trini, Martínez, Esteve, Vecina, Riutord, Martí, Serra, Palmer, Jordi Morey, Seminario, Schol, Carmona, Jiménez, Pérez, Suso, etc.

Paco Acuñas, que com hem dit havia obtingut el títol Nacional amb 28 anys, definia els seus jugadors d'aquesta manera: “Que gran, en Joan Serra”. “Enorme, en Carlos Faba, que sempre evita el gol”. “Impressionant, en Pep Roig, central d'una gran qualitat”. “Tolo Riutord, un gran dominador de la pilota sobre la grava”. “Martí, un ganivet per la banda esquerra, tot potència”. “Jordi Morey, un savi del futbol”. “Toni Fernández, un central temut per tots, per la seva contundència”. “Aurelio, Jiménez, Seminario...” Aquesta temporada, amb Paco Acuñas, a Capdepera es va guanyar a equips com l'Spòrting Maonès, Portmany, Constància o Eivissa. Finalment, la victòria en el camp del Murense va valer a l'equip de Capdepera la salvació de la categoria Aquests resultats amb el Escolar van servir a Acuñas per a fer realitat la il·lusió de dirigir l'equip del seu poble i la directiva del Manacor el fitxà per a la següent temporada 1987-88.

En el partit Escolar-Maonès, el porter Carlos Faba es va lesionar de gravetat, amb trencament de tíbia i peroné. Va ser intervingut la mateixa nit pel doctor Eloy Espinar, amb rels cala-rajaderes, amb satisfactori resultat.

El trofeu a la regularitat va ser per a Toni Fernández, amb 81 punts, i el del màxim golejador de l'equip per a Jordi Morey, amb 14 gols.

Aquesta temporada l'Escolar va complir en l'aspecte esportiu, però hi va haver crisi institucional en el si del club, amb la dimissió del president Joan Vaquer “Corem”, però d'això en parlarem en el proper lliurament.Drets: T. Fernández, Aurelio, P. Roig, C. Faba, J. Serra, J. Trini. Acotats: T. Riutord, J. Morey, B. Martí, P. Bonet, A. Vecina.


Miquel Bestard