Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2042

 

La segona jornada de formació «El camí de la formació a la competició» va tenir lloc ahir horabaixa al teatre de Capdepera. Els encarregats de les ponències van ser el president de la Federació de Bàsquet de la Illes Balears (FBIB), Juanjo Talents; el psicòleg esportiu, Raimundo de las Heras, l’entrenador de l’Air Europa Bàsquet, Xavi Sastre; i el director esportiu de la FBIB, Juanan Serra.
 

A les ponències es va parlar dels valors i de la formació com a eix vertebrador de l’esport. Juanjo Talents va comentar la importància de la motivació per la qual els nins i nines practiquen un esport, així com les actituds i aptituds dels formadors i el binomi entrenador-arbitre, dotant a aquest darrer de la «credibilitat» que li pertoca com a «jutge d’una competició».

Amb la ponència de Raimundo de las Heras es va parlar de la gestió de les emocions a la competició. De las Heras va comentar la importància de saber gestionar-les ja que «aquestes formen part del jugador i afecten al joc». Es va parlar de tractar els jugadors d’un equip com a individus separats i de la tasca que ha de fer cadascun d’ells per gestionar una emoció que afecta al seu rendiment.
 

A la taula redona en la qual hi havia els quatre convidats, es va comentar sobretot la figura de l’àrbitre i la importància de la formació de tots els implicats en una competició: jugadors, entrenador, àrbitre i pares. Per acabar, el president de la FBIB va expressar que en lloc de parlar de «no violència» a la competició, s’hauria de parlar de «pau».

Abans de la jornada de formació, els jugadors del Club de Bàsquet de Capdepera varen poder assistir a un entrenament de tecnificació impartit per Juanan Serra. 

La jornada va estar organitzada pel Servei Municipal d’Esports i va comptar amb la presència del regidor d’Esports, Pere Terrassa.