Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2011









En cerca del primer terreny de joc

Primer escut i primera equipació
                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Miquel "Bessó", Miquel "Ros" i Sebastià "Maleter"


En cerca del primer terreny de joc reglamentari. 
Els encarregats d'aquesta recerca van ser en Jaume “Bibí”, en Jeroni “Maleter” i en Miquel “Pagès”. En Toni “Fil” mai va estar involucrat amb el futbol, però en aquells moments, essent alumne de don Miquel, també ajudà en aquest treball i ens va explicar el següent. Després de moltes indagacions , s'aconseguí la conformitat de la família Verger, propietària dels terrenys del Camp Roig i d'uns altres terrenys de 22.000 metres a l'entrada de Cala Rajada, part esquerra, anomenada Ses Roges (després de la finca Nereida i del bar Oleos). La propietat llogà aquests terrenys al club per 300 pessetes l'any i va oferir la seva venda a D. Miquel Moll "Talaia" (president) per 7.500 pessetes amb facilitats de pagament. D. Miquel va respondre que no els interessava, ja que en els terrenys no hi creixia ni una herba. En aquest camp s'hi van jugar els partits de la primera etapa de l'Escolar. Després d'aquesta primera etapa, el camp de Ses Roges va desaparèixer.

                                                                                                                  Primer escut (1946-1949)

Un cop aconseguit el terreny de joc va caldre acomodar-lo. Tots els nins del poble, al costat de D. Miquel Moll, mestre de Capdepera, els dissabtes que no hi havia escola anaven a treure pedres. De la seva banda, D. Vicenç Nadal, qui a l'any 1946 feia dos anys que era el mestre de Cala Rajada, aviat també col·laborà amb el Escolar, aquesta primera vegada aportant els seus alumnes perquè ajudassin els de Capdepera a treure pedres del terreny de joc. Més endavant, en una segona etapa del club, va ser secretari de l'entitat .

Primer escut.
Per al disseny de l'escut del club, don Miquel va organitzar un concurs entre els seus alumnes a fi de triar-ne la millor idea. La que més va agradar va ser la presentada per Ricardo López (germà de Marce López).


D. Miquel Melis, s'apotecari, membre de la primera directiva de l'any 1946, lliurant un trofeu a les festes de Sant Bartomeu de l'any 1971


Primera equipació.
La primera vestimenta de l'Escolar presentava samarretes amb franges verticals blaves i blanques i els pantalons negres, com anaven vestits l'Atlètic Balears i l'Espanyol de Barcelona. Aquests colors només es van usar en la primera etapa.

En aquesta primera etapa, que durà tres temporades (1946-47 / 47-48 / 48-49), els presidents del club foren D. Miquel Moll, Gabriel Flaquer "de Son Poca Palla" i Toni Melis "Barruà".

Miquel Bestard