Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2070
El 3x3 de bàsquet de enguany no va poder sortir al carrer.

 


Aquesta competició festiva va néixer ja fa nou anys com "3x3 a sa Plaça", amb ànims de participar amb els esdeveniments de ses festes de Sant Bartomeu i a la vegada amb sa clara intenció de treure pilotes i cistelles al carrer i atracar aquest esport de manera lúdica i festiva al públic.

 

A l'edició del 2014 la Plaça del Sitjar es va quedar petita per acollir a la nombrosa llista de participants, per lo que la nit es va allargar un poc massa fins que tots els grups pogueren jugar els seus partidets i eliminatòries.

Anunciat al programa de Festes d'enguany amb sa mateixa localització, a pocs dies de sa data fixada es va decidir ( en previsió de un nombre igual o superior de participants al de l'anterior edició) canviar sa Plaça del Sitjar per el Parc de S'Alzinar, lloc més ample i amb més possibilitats de aumentar sa quantitat de cistelles i per tant amb més espais de joc.

Pero la climatología adversa va jugar  en contra i finalment guanyà es partit. La pluja no va aturar en tot el dia, el terreny era massa banyat, encara que a s'hora de començar ja feia una estona que no plovia, però el trespol del Parc de S'Alzinar es molt relliscós i el perill de patir caigudes massa gros.

 

Quasi a darrera hora es va optar per celebrar ses competicions dins el Pavelló del Poliesportiu Es Figueral. Si bé aquest és el lloc idoni per jugar a bàsquet, no té el mateix encant, l'esperit del 3x3 a sa Plaça va quedar difús a l'espera que el pròxim any pugui sortir de nou al carrer.

 

Així i tot hi va haver una bona afluència de participants i públic arribant als 117 jugadors i jugadores disposats a passar-ho bé. Una vintena menys que l'any pasat pero possiblement alguns jugadors dels pobles veïnats en vistes que no aturava de ploure no varen partir cap a Capdepera. Entre els nostres jugadors visitants n'hi havia de Manacor, Artà, Son Servera i Pollença.

La categoria més nombrosa fou els Júniors/Sèniors (majors de 17 anys) amb 15 equips i 60 jugadors. 
A continuació els Infantils/Cadets amb 
8 equips i 31 participants. Per acabar els petits fins a 12 anys, els Minis, amb 6 equips i 26 jugadors. Sense distinció entre femení o masculí, es podia competir amb equips mixtes, de fet una bona quantitat de equips a qualsevol categoria comptava amb jugadors masculins i femenins alhora.

La vetllada va transcorre com tocava, de manera divertida, amb moments intensos de joc i d'altres més relaxats, però sempre amb bon rotllo entre els participants que es com ha de ser. 
Aquí si que podem assegurar que lo important es participar, quedar primer, segons o darrers no és rellevant, es tracta pura i simplement de gaudir de jugar. I això els amants de l'esport de sa cistella ho saben molt bé.

Els membres de sa directiva del Club Atlètic Escolar disposaren com cada any d'un dispensador d'aigua gratuït per tots els jugadors i a més el petit bar per servir begudes i entrepans. Com recordatori d'aquesta edició tots els jugadors reberen una samarreta i els petits a més a més una bosa de llepolies per recuperar-se de l'esforç.

Ara ja toca anar pensant amb els entrenaments, que ben aviat comencen, i gaudir competint i jugant.

Aqeuests van ser els guanyadors:


Final minis. Guanayadors: Gazpacho, 2n Artanenques


Mataró. Guanyador Infantil/cadet


Ourense ACB. Guanyador Júniors/sènior


Sindrome de Damm. 2n Júniors/sènior



Xims. Segons Infantil/cadet