Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2893
Modesta participació en una cursa que aspira a més; a continuació tengué lloc la I cursa per la dona.


Albert Mira completà el recorregut en 1h.14: 53, avantatjant en un minut a Paco Ruiz (Club Esportiu Garden Hotels); Joan Noguera (CN Llucmajor-Sport) va ser tercer amb un crono de 1h.16: 01

Els atletes van haver de recórrer un total de sis quilòmetres de cursa a peu, 25 en bicicleta de muntanya i altres tres quilòmetres finals a peu. Aquestes tres primeres fotos corresponen als tres primers classificats entrant a meta.


 Paco Ruiz (Club Esportiu Garden Hotels)


Joan Noguera (CN Llucmajor-Sport)

Una prova molt dura, amb constants pujades i baixades en cursa i alguns revolts perillosos amb bicicelta que impedien mantenir un ritme constant. El temps acompanyà, tot i que els participants, a la baixada de l'autovia Joan Carles I tenien el fred vent de nord de cara.

Albert Mira dominà la cursa amb autoritat. A continuació el podem veure com fa el darrer canvi de bicicleta a carrera a peu.







Amb tot, la prova resultà molt disputada i visualment molt atractiva, per bé i que tampoc hi hagué un públic molt nombrós. Aquí en teniu una mostra gràfica.












L'organització del Club Ciclista Capdepera i l'Ajuntament de Capdepera, amb el patrocini de Pasta Pasta, fou molt bona. És una llàstima que l'esforç d'organització no es vegi compensat amb una participació més nombrosa. Així i tot, cal recordar que només es tracta de la tercera edició i, si es consolida, és una prova amb futur.

Ens han arribat algunes queixes de l'excés de carreteres tancades per a tan pocs corredors, sobretot la carretera que va a sa Font de sa Cala, sense deixar altre accés, però cal recordar la importància de la seguretat dels corredors, especialment els ciclistes que circulen per trams urbans.



Quan a la participació local, no fou molt nombrosa, però quedaren ben classificats.

Masculí M40
1r manuel Emilio Diaz (1:17:14)
2n Juan Tur (1:18:52)
3r Pedro Pou (1:19:24)



Masculí M50
1r Leandro Pérez (1:28:15)
2n Andreu Jaume Blasco (1:37:02)
3r Antonio Estarellas (1:39:30)



Masculí per equips

1r Fernando i Daniel  Mingorance (1:27:31)
2n Miquel Ferrer i Alexander Brempel (1:27:48)
3r Juan Francisco Macarro  i Juan Ferrer (1:32:53)



Pòdium local

El primer local en arribar va ser Antoni Morey (Club atletisme Artà) que arribà en la 17a posició amb un temps de 1_19_16. El segon va ser Tomà Vizueta (C C Capdepera) , en 27a posició i un temps de 1:23:11. El tercer va ser José Manuel Paniagua (CC Capdepera) que arribà en la 33a posició i un temps de 1:25:29.



En fèmines, Cailtin Bradley (Best Med) va completar la prova en 1h.30: 54, entrant en el lloc 46 de la general i avantatjant a Antònia Puertollano (Club Triathlon Alcúdia Sport) en gairebé sis minuts (1h.36: 55). La tercera posició va ser per Antònia Estarellas (Bimont-CC Andratx.es) amb un temps de 1h.39: 30.



Guanyadors absoluts:

1r Albert Mira (1:14:53)
2n Paco Ruiz García (1:15:50)
3r JUan Nogueras Tomàs (1:16:06) 


La classificació general

Després de la III Duatló de Cala Rajada, va tenir lloc la I Cursa per la dona, una caminada des de la plaça Castellet fins a Son Moll. L’objectiu de la cursa era la sensibilització amb la dona amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la dona, tot i que no es va fer cap menció especial ni se llegí cap comunicat o declaració. 


Poca participació, alguns corrent i d’altres caminant, en una convocatòria que encapçalaren dues regidores i que en un futur hauria de ser multitudinària, amb objectius clars tan festius com reivindicatius.