Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2340


Aquests són uns apunts de la temporada finalitzada l’Escolar de Primera Regional Preferent, després de seguir les evolucions de la primera plantilla. I diguem d’entrada que l’objectiu, que no és altre per part del club que mantenir-se a Preferent, es va veure una temporada més acomplert.
 
El començament de lliga fou bo, fins a la jornada a 21, en què no es davallà del cinquè lloc a la taula classificatòria. Després, caiguda en picat, per acabar, a l’última jornada del campionat, en la quinzena posició, la mateixa posició que es va ocupar la temporada 2010-2011. La millor classificació de les últimes, sota la direcció de Xisco Varón, va ser la de la temporada 2011- 2012, en què es va ocupar la 8a posició. A la 2012-2013 es va acabar el campionat en el  14è lloc. Totes les classificacions corresponen a competicions de 20 equips.

Diguem que en aquest últim campionat es lesions i expulsions van minvar les possibilitats de l’Escolar i això és notà en la classificació final.

Durant el campionat es van alinear un total de 33 jugadors, entre els quals 6 juvenils, que en els últims partits de lliga van defensar els colors verds.

D’aquests 33 jugadors, 15 són del planter, més dels sis juvenils; en total, 21 de Capdepera i 12 jugadors d’altres pedreres.

38 partits jugats, 12 de guanyats, 10 d’empatats i 16 de perduts, amb 57 gols a favor i 64 en contra.

Alex A. Murillo i Eduard Flaquer, amb 9 gols cadascun, van ser els màxims golejadors de l’equip, seguits per Ismael Venera amb 6 gols. 

   
Álex Murillo i Edu Flaquer, màxims golejadors de l'equip

Els jugadors i tècnics han vist un total de 186 targetes (moltes d’elles innecessàries, per protestar decisions arbitrals), al voltant de 900 euros que haurà hagut de pagar el club.

L’Escolar és un club que, des dels inicis del jugador, inculca als seus monitors i entrenadors que treballin en com s’han de comportar els infants, especialment amb respecte i esportivitat cap a l’àrbitre i els contraris. El fair play (bon comportament) és una assignatura que els entrenadors del futbol base exigeixen i transmeten molt bé als seus jugadors. En tenim constància.

El mirall dels nins és l’equip de Preferent i d’aquest han d’aprendre l’esportivitat i el bon comportament. Malauradament, aquesta última temporada no ha pogut ser així, com demostren les 186 targetes rebudes, la majoria d’elles per protestar decisions arbitrals, tant en el terreny de joc com des de la banqueta, i alguna vegada en el túnel de vestidors.

Si el club, per a la propera temporada, no posa remei a aquesta conducta, l’equip seguirà donant mala imatge esportiva. I com es pot demanar a la resta d’equips un bon comportament si el primer equip no predica amb l’exemple? Insistim, la Preferent és el mirall dels nins.

Esperar el que ens depari la propera temporada, la cinquena consecutiva de l’Escolar a Regional Preferent.

Best