Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2290
Èxit sense precedents del trot gabellí
La poltra de Joan Llabata, Joan Pascual i Rafel Moyà assoleix la fita més alta que ha conegut l'hípica del nostre poble


Entrevista amb Tonio Frontera, el menador




Era la favorita, havia guanyat vuit de les deu carreres en què havia participat i duia més de 20.000 euros acumulats en premis. I no va fallar. L'egua de Joan Llabata, Joan Pascual i Rafel Moyà imposà la seva classe i, sobre tot, la seva punta de velocitat final, davant les quals no hi pogué fer res l'altra favorita, Bo Pou Rafal, que es va veure clarament superada en la recta final. 



Que la carrera va ser exigent i es va córrer a un ritme molt alt ho demostra el fet que "Boira de Llevant" es quedà a una dècima de segon d'establir un nou rècord per als 2.150 metres, aturant el crònometre en 1.15.4. La poltra de Capdepera, menada per Toni Frontera (tres Grans Premis, ja en el seu palmarès) que en tot moment es va mantenir en posicions capdavanteres, darrere les petjades de Bo Pou Rafal, s'emprarellà amb aquesta en el darrer revolt, i d'aquí a la meta ja només hi va haver una possible guanyadora.





Per primera vegada, i ja són 81 edicions del Gran Premi, el producte d'una quadra gabellina assoleix la victòria, un èxit que, a més, comporta un premi en metàl·lic de 50.000 euros. Les primeres autoritats, encapçalades pel president del Govern, José Ramón Bauzá, assistiren a la diada i lliuraren el trrofeu als propietaris de "Boira de Llevant", moment en què es desfermà la lògica emoció. Joan Llabata, qui, com sabeu, també és president de la Fedració Balear de Trot, no pogué contenir les llàgrimes.



De la importància d'aquesta prova en dóna fe que fos retransmesa en directe per IB3 TV, pel canal estal Teledeporte, i pel canal temàtic Equidia, per a 40 països d'arreu del món.

Des de Cap Vermell ens congratulam d'aquest èxit sense precedents, com deim en titulars, i feim arribar la nostra enhorabona als propietaris de "Boira de Llevant", els quals ja ens havien donat moltes d'alegries amb altres productes de la seva quadra.







En breu us oferirem el vídeo de la carrera.