Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2502
Toni Colom Mas, guanyador absolut, s'imposà amb un temps d'1:30:36

Toni Morey Giscafré primer local (1:47:49)


Amb una magnífica organització i una posada en escena molt atractiva, el diumenge 24 de marc es va celebrar la primera edició de la Duatló de Cala Rajada.

Malgrat l’ajornament de la prova (s’havia de celebrar el diumenge anterior) va comptar amb una notable participació, i més tenint en compte que es tractava de la primera edició i el dens calendari de proves. De fet, hi van participar “oficialment” 74 atletes, ara bé, cal comentar que un nombrós grup va fer la prova en homenatge a Xavi Llompart, que estava inscrit i va morir el  divendres anterior en un accident de circulació. Aquest grup no va completar la prova i se’l classificà en el tercer lloc en el pòdium per equips, sortiren junts ( i arribaren junts) el darrer tram de 4km de carrera, en record del finat Xavi. En total completaren la prova 66 inscrits, 7 abandonaren i un va ser desqualificat.

El matí va resultar molt agradós per la pràctica de l’esport, com se sol dir. No va fer ni fred ni calor, per bé que els participants de la prova suaren de valent en cobrir els 8 quilòmetres de carrera inicials, les 5 voltes a un circuït en bicicleta (total 32 quilòmetres) i , per acabar, 4 quilòmetres més de carrera. El vencedor absolut va ser Toni Colom qui s'imposà amb superioritat, completant el circuit amb poc més d'una hora i mitja.



La Sortida va ser a les 10 en punt, des del passeig marítim, just davant del Pasta-Pasta (patrocinador de la cursa, juntament amb el Beach Club Font de Sa Cala) i l’arribada va ser la Plaça Castellet. Cal dir que el fet de ser un recorregut bàsicament urbà (excepte una part de la cursa ciclista, com és obvi) va fer que prou públic veiés la prova, i especialment al final hi hagué molt d'ambient a la plaça.

Entre d’altres hem pogut fotografiar part del Club Ciclista de Capdepera, del qual formen part la majoria de participants locals.

Segons comentaven els corredors,  la part de cursa a peu no va ser especialment dura, pel que fa al traçat, però la part en bicicleta,  amb pujades a Capdepera per la carretera de Sa Font de Sa Cala (cementeri) i baixades per l’autovia Joan Carles I va sert molt forta.

En acabar hi va haver un bon servei refresc i menjar per als corredors i acompanyants, així com begudes de recuperació i  servei de massatge. Cada corredor va rebre una motxilla amb samarreta i gorra amb el logotip de la prova.

Nombroses empreses i professionals van col·laborar en la en el patrocini de la prova, a més de muntar carpes oferint serveis i producte.

Durant la prova només cal lamentar la caiguda d’un corredor.

En definitiva una bona arrancada per aquesta prova en la que el grup d’organitzadors (enhorabona per la feina feta!) havien posat moltes ganes, temps i esforç. Sense deixar el nombrós grup de col·laboradors que han aconseguit agombolar.

Ara els temps per categories:

Absolut masculí M30

1r Toni Colom Mas  1:30:41

2n Andreas Lindén  1:34:48

3r Joan Nadal Clar  1:35:50



Masculí M40

1r Sebastià Janta  1:44:42

2n Miquel Febrer Mesquida  1:44:42

3r Joan Tur Rabassa 1:47:20

Masculí M50

1r José M Estrella Garrido 1:47:12

2n Leandro Pérez Cortés 1:50:01

3r Xixo Escarrer Lorente 1:52:17



Femení F40

1a Bernie O’Donovan.  2:04:43

Femení F30

1a Montse Cruz Servera  2:22:46

 

Equips

1r Bartomeu Massanet i Tomeu Fem  1:36:00

2n José Bernat i Danvid Parraga 2:15:55

3r Amics de Xavi Llompart

Durant l’acte d’entrega de trofeus en Toni Colom va oferir el dorsal de guanyador a Xavi lliurant-lo als seus emocionats companys.


Locals
1r Toni Morey Guiscafré 1:47:49
2n Juan Carlos Barrantes Palomino 1:49:49
3r Luis Paniagua Díaz 1:54:48



A la pàgina d’elitechip trobareu el PDF amb tots els temps:

http://www.elitechip.net/system/public/download/e35c0d704934b14f30cdd8528f624bef.pdf

 

Cap Vermell ha ofert les seves fotografies de les curses i de l’arribada i a l’organització. Aquí teniu un parell:


Arribada del primer absolut


Primers per equips


Arribada del primer local