Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 1572



Passejant pels nostres boscos i camins, dissortadament, no és difícil trobar abocament d'escombraries i enderrocs, a més de tot tipus de fems. Resulta lamentable que hi hagi pocs espais naturals (o rurals) on no trobem llaunes, bosses de fems, papers... som  una societat que se'ns omple la boca diguent quin paratges més bonics tenim i alhora no els respectem gens ni mica.

Des d'aquestes planes fa temps que mostrem alguns punts on s'han abocat escombraries i enderrocs. Cal dir que molts encara hi són, després de mesos ( o anys) i d'altres (pocs) s'han enretirat. El fet és que cada dia trobem de nous. Sembla increïble però encara hi ha gent que omple el cotxe o el remolc i en comptes d'anar a la deixalleria fa voltes pel bosc o per camins poc transitats per abocar els seus enderrocs.



El que publiquen no és nou (ens comenta un amic que fa temps que hi és) però crida l'atenció. Són enderrocs abocats davant de  l'entrada de la Finca de Son Jaumell des de Sa Mesquida. Hi ha un bon caramull de restes de teules i elements decoratius (balaustrades) que s'han canviat a qualque reforma. I no parlem d'un parell de sacs, sembla una camionada. Tot indica ( i això és pura suposició) que qualque empresa encarregada de fer la reforma, en lloc que dur els enderrocs als llocs establerts els ha abocat en aquest indret. Fins i tot pot ser que hagi cobrat per retirar-los de l'obra!

i aquí ens venen unes preguntes... En tenia constància l'Ajuntament? Si en tenia perquè no l'ha enretirat? Si no en tenia constància, els zeladors mediambientals ( En tenim, no?) no haurien de voltar per fora vila, al manco pels camins? Quantes sancions ( o expedients) per abocaments il·legals s'han posat el darrer any? 



És evident que fa falta molta molta educació ambiental, i respecte a la natura i a les zones comunes. Però també vigilància i sancions als infractors. Mentre "seguirem gaudint" d'accions lamentables com aquestes que ens recorda que poc estimen, alguns veïnats, el nostre entorn natural.

Ah! A la primera imatge se veu on és l'abocament , però per si de cas aquí teniu el plànol amb la situació.